Off-road Magyar Bajnokság

2024.05.30. 07:30

A Spurkerék meg sem állt az élmezőnyig

Kilenc versenyzőjét indította a szekszárdi Spurkerék Modellező Sportegyesület az Off-road Magyar Bajnokság 2. fordulóján. A helyszínen, azaz a Pécsi Ércbányász Modellező Klub pályáján nitrós és elektromos modell autók álltak rajthoz.

Szeri Árpád

A legjelentősebb hazai megmérettetésre ismét jelentős elszántsággal és szorgalommal készült a szekszárdi csapat – mondta el lapunknak Bánki Ede, a Spurkerék Modellező Sportegyesület elnöke. Erre a törekvésre szükség is volt, például azért is, mert a pécsi, műfüves pálya mindenkit komoly próbatétel elé állított. Ennek ismeretében lehet igazán értékelni a Spurkerék teljesítményét, ami ismét igazolta, hogy a szekszárdiak ebben a sportágban az ország élmezőnyébe kormányozták magukat.

Kilenc versenyzőjét indította a szekszárdi Spurkerék Modellező Sportegyesület az Off-road Magyar Bajnokság 2. fordulóján (Fotó: Mártonfai Dénes)

1/8 Nitro Buggy király kategóriában Csekő Gergely utasította maga mögé riválisait. Az E-Buggy király kategóriában két szekszárdi állhatott fel a képzeletbeli dobogó első és második fokára:  Eszenyi András és Kinhirt Botond. Az 1/8 Buggy Junioroknál Csuzdi Szabolcs második, ifj. Mártonfai Dénes István pedig harmadik lett. Mindent összegezve tehát a szekszárdiak két aranyéremmel, két ezüstéremmel és egy bronzéremmel térhettek haza. A dobogóról hajszál híján szorult le az 1/8 Nitro Buggy mezőnyben negyedik helyet szerző Csuzdi Attila, valamint az E-Buggy kategóriában ugyancsak negyedik Fekete Zsombor, illetve mögötte az ötödik Bánki Dávid Ede. Ugyancsak ötödik lett a junioroknál Csötönyi Gábor Adrián.

– Külön öröm számomra, hogy a juniorok révén újból bebizonyosodott, hogy egyesületünk rendelkezik kiváló utánpótlással – húzta alá Bánki Ede. – A csillogó érmekkel fémjelzett eredmények mellett ennek is köszönhető, hogy május utolsó vasárnapján ismét egy nagyon jó hangulatú Gyermeknapot tartottunk a szekszárdi telepünkön. Valamennyi látogatónk lehetőséget kapott arra, hogy saját maga is kipróbálja: milyen különleges érzés modellautót vezetni a pályán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!