Labdarúgás

2024.05.21. 13:53

Buzánszky tiszteletére rúgták a bőrt Dombóváron

Középikolások labdarúgó tornájával tisztelegtek Buzánszky Jenő emléke előtt Dombóváron.

Révészné Hanol Erzsébet

Labdarúgó tornával emlékeztek nemrégiben Buzánszky Jenőre Dombóváron, az Aranycsapat néhai tagjáról elnevezett Sportkomplexum két éve átadott műfüves pályáján. A középiskolások számára meghirdetett tornán három dombóvári és két tamási iskola képviseltette magát. 

 

A végeredmény körmérkőzések nyomán alakult ki, első helyen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Dombóvár) labdarúgói végeztek. A Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda csapata szerezte meg a második, a Tolna Vármegyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium (Tamási) csapata a harmadik helyet. A Tolna Vármegyei SZC Apáczai Csere János Szakképző Iskola és Kollégium (Dombóvár) diákjai végeztek a negyedik helyen, míg a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumból nevezett tanulók az ötödiken. A gólkirályi címet Hetesi Gábor szerezte meg.

 

A rendezvényen tiszteletét tette Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó kapus, ifj. Buzánszky Jenő és Zircher György, a dombóvári csapatot is megjárt egykori középpályás, aki a Kispesttel bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerzett. A díjakat ők, valamint Pintér Szilárd polgármester, illetve Bodó Imre és Berki Zsolt adták át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!