Futsal

2024.05.11. 15:00

Magabiztos győzelemmel jutott Magyar Kupa döntőbe a Tolna-Mözs!

A női futsal Magyar Kupa elődöntőjében a 2F-Bau Tolna-Mözs 4–1-re legyőzte a Salgótarjáni VSE-t, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a címvédő DEAC vár Reveland Zoltán együttesére.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem sokáig bírta a nyomást az NB II Keleti csoportjának második helyezettje, Nagy Noémi a második percben távolról vette be a salgótarjániak kapuját, majd a harmadikban Folk Zsuzsanna duplázta meg az előnyüket. Fölényben játszottak a tolna-mözsiek, ami az első játékrész derekán újabb gólban nyilvánult meg.

Aki a háromgólos félidei különbségnél kételkedett volna még abban, melyik csapat játszhatja a finálét, abban Kiss Gréta a gólja után Nagynak adott asszisztja is tudatosította, hogy a Tolna-Mözs lesz az. A becsülettel küzdő nógrádiaknak az utolsó pillanatban sikerült megszerezniük a becsületgólt, amire mindenképpen rászolgáltak.

A másik ágon a kétszeres címvédő DEAC 2–0-ra győzte le a „házigazda” TFSE-t, ezzel megismétlődik az előző két kiírás döntője. A finálét vasárnap 13 órakor játsszák a budapesti Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Magyar Kupa, elődöntő
2F-Bau Tolna-Mözs–Salgótarjáni VSE 4–1 (3–0)
Budapest, v.: Nyekita (Fábián B., Urgyán)
Tolna-Mözs: Deczki – Wiesner, Sajabó, Nagy N., Folk. Csere: Dewath, Fekete E., Ferencz F., Bajcsy, Krascsenics P., Kiss G., Paranai, Koch, Krár. Edző: Reveland Zoltán
Salgótarján: Cseh-Rusz – Bene Anna, Bali, Bujtár-Bokor, Tóth F. Csere: Mészáros Zs., Határ-Molnár, Horváth-Keviczki, Budveszel, Takács-Jakab. Edző: Bujtár Tamás
Gólszerző: Nagy N. (2., 23.), Folk (3.), Kiss G. (11.), illetve Bujtár-Bokor (40.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!