Atlétika

2024.06.26. 08:24

Bonyhádi és szekszárdi atléta az Öt nemzet viadalán

A csehországi Brnóban rendezték az U20-as válogatottak Öt Nemzet Viadalát, ahol két Tolna vármegyei atléta ölthette magára a címeres mezt.

Teol.hu

Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás referense a korosztály idei Top listája alapján Tóth Virágot és Mészáros Balázst hívta meg a válogatottba. Az AC Bonyhád atlétanője gerelyhajításban, míg a Szekszárdi Sportközpont Nkft. sportolója 3000 méteres akadályfutásban képviselte a magyar színeket. A nemzeti csapat ellenfelei a házigazda csehek mellett a lengyelek, a horvátok, és a szlovákok voltak.

Mészáros Balázs és Tóth Virág a brnói viadalon
Mészáros Balázs és Tóth Virág a brnói viadalon
Forrás: Beküldött fotó

Mészáros a nagy melegben elmaradt egyéni legjobbjától, 10:15,25 perces idejével hetedik helyen végezve négy ponttal segítette a magyar válogatottat. Tóth Virág 42,34 méterre repítette a hatszáz grammos gerelyt, és végül a nyolcadik helyen végzett, amivel három ponttal gyarapította a csapat eredményét. Magyarország az összetett pontversenyben a házigazda csehek és a lengyelek mögött harmadik helyen végzett.

„Az esővel kezdődő válogatott viadalon végül remek versenyeket láttunk, amelyeken összességében nagyon jó eredményeket értek el a magyar fiatalok – olvasható Scherer Tamás értékelése a magyar szövetség oldalán. – Ezt a pályát többen már ismerték a csapatból, de most még jó néhányan megszerethették. A futó- és az ügyességi számokban is születtek szép teljesítmények, többen megerősítették az U20-as vb-szintjüket, Erdős Judit, Lalik Petra, Felber Farkas, Földesi Gergő és Kovács Árpád pedig első alkalommal teljesítette azt.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!