Kosárlabda NB I

2 órája

Fantasy ligát indít a magyar szövetség

Magyarországon jelenleg egyedülálló módon fantasy ligát indít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a Női és a Férfi NB I A csoportban is HUNBASKET Fantasy League néven.

Teol.hu

A honi szövetség beszámolója szerint a játék lényege, hogy 100 egységnyi pénzből kell egy nyolc fős csapatot (5 kezdő-, 3 cserejátékos) „vásárolnia” a résztvevő szurkolóknak, és a kosarasok való életben nyújtott teljesítménye alapján adódik össze egy-egy fantasy együttes pontszáma. Ahogy a teljesítményindexnél (VAL), úgy a fantasy ligában is a szerzett pontot, a lepattanók, a gólpasszok, a blokkok, a labdaszerzések és a labdaeladások számát veszik alapul.

Fantasy liga
Fantasy liga a ma rajtoló NB I-es bajnoki idény újítása az MKOSZ-nél
Forrás: MKOSZ

Regisztrálni ezen a fantasy.hunbasket.hu oldalon kell, a piac minden hétfőn nyit, és mindig a hét első mérkőzésének kezdetekor zárul. A HUNBASKET Fantasy League játékról bővebben az MKOSZ oldalán olvashat bővebben. 

A férfi élvonalban az Atomerőmű SE sikereiért, a nőknél a Tarr KSC Szekszárd eredményességéért szoríthatunk a 2024/2025-ös idényben is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!