Labdarúgás

2024.06.02. 16:01

Dombóvár jó hírét viszi el az NB I-be az ETO-val feljutó Bánáti Kevin

Kilenc év után lesz ismét NB I-es futballcsapata Győrnek. Az ETO a bajnok Nyíregyháza mögött ezüstérmesként jutott fel az élvonalba, mégpedig egy dombóvári fiatallal, Bánáti Kevinnel a soraiban.

Rónai Gábor

Bánáti Kevin (balról a második) a bajnoki hajrában egyre több lehetőséget kapott az ETO-ban

Fotó: Beküldött kép

– Volt nagy ünneplés?
– Meghiszem azt! Amikor Ajkáról hazaértünk, a város főterén vártak minket a szurkolók. Az érmek és a kupa átadása után velük közösen ünnepelhettük a sikert. Csodálatos érzés volt, és elképesztő hangulatot teremtettek – felelte hírportálunknak Bánáti Kevin, aki a Dombóvári Focisuli Egyesületben ismerkedett meg a labdarúgással, s 2020 augusztusa óta az ETO labdarúgója. 

A 19 éves Bánáti Kevin a szezon hajrájában szinte berobbant az ETO csapatába
A 19 éves Bánáti Kevin a szezon hajrájában szinte berobbant az ETO csapatába
Fotó: Beküldött kép

– Nemrég még az NB III-as csapatban játszott, most pedig készülhet az NB I-re...
– Fantasztikus érzés. Amikor március végén felkerültem az első csapathoz, nem gondoltam volna, hogy négy másodosztályú meccs is lesz a lábamban. Azt meg végképp nem reméltem, hogy profi szerződéssel a zsebemben várhatom az új idényt.

– Elég nagyot fordult önnel a világ az elmúlt hetekben...
– Én is így gondolom. Nagyon boldog voltam, amikor szóltak, hogy az NB III-as csapattól felkerülök az első csapat keretébe. Akkor még Szergej Kuznyecov volt a vezetőedző. Az első NB II-es meccsem a szegediek elleni bajnoki volt, amit a kispadról néztem végig. Sajnos nem jutott sok sikerélmény a csapatnak, hiszen 1–0-ra kikaptunk. Aztán jött az új edző, Borbély Balázs, akitől már a második meccsen megkaptam az esélyt, a Pécsi MFC ellen fél órát játszhattam az NB II-ben. Azt gondolom, hogy jól ment a játék, ráadásul amikor beálltam, még 1–1 volt az állás, végül azonban 3–1-re győztünk. A következő fordulóban, Kazincbarcikán először lehettem kezdő, végig a pályán lehettem és kis híján gólt is lőttem.

– A barcikai bajnokival ráadásul egy nagy mérföldkőhöz érkezett a karrierjében!
– A találkozó utáni héten kötöttem meg a profi szerződésemet az ETO-val! Nagyon boldog vagyok, hiszen ezért dolgoztam kőkeményen gyerekkorom óta, hogy egy ilyen mérföldkőhöz elérjek. Mindezt csak tetézte, hogy a következő fordulóban jött az idény rangadója, a Vasast fogadtuk, és én újfent ott lehettem a kezdőcsapatban. Óriási boldogsággal töltött el, hiszen a szezon legfontosabb meccsén 8000 ember előtt játszhattam. Jól is ment a játék, ráadásul nyertünk és megelőztük a Vasast, és karnyújtásnyi közelségbe kerültünk az NB I-től. 

Támadóbb pozícióban jöttek a gólok
Bánáti Kevin a négy NB II-es bajnokija mellett 23 alkalommal lépett pályára a győriek NB III-as csapatában, és 6 gólt is szerzett az Észak-Nyugati csoportban 11. helyen záró kisalföldi együttesben. „Ősszel többnyire védekező pozícióban kaptam szerepet az ETO Akadémia csapatában – mondta. – Aki ismer tudja, hogy a defenzív játék nem az én világom, én sokkal jobban szeretek a kapuhoz közel gólra, vagy gólpasszra éhesen játszani. Tavasszal már más lett a felállás, támadóbb pozícióban kaptam szerepet, ahol már jöttek a gólok is. Meccsről meccsre jól ment a játék, élveztem a focit” – fogalmazott a fiatal játékos. 

– Aztán jött az ön által már említett ajkai bajnoki...
– Tudtuk, hogy nagyon nehéz utolsó meccs vár majd ránk, de sikerült megnyernünk! Ezúttal a meccs legvégén, csereként kaptam lehetőséget, de ez egyáltalán nem foglalkoztatott, sokkal fontosabb volt, hogy sikerült nyernünk és sikerült ezt a nagy múltú, patinás klubot visszajuttatni oda, ahol a helye van, az NB I-be. Egész Győr óriási lázban volt a meccs alatt, az emberek kivetítőn nézték a meccset a Széchenyi téren. Aztán amikor hazaértünk, jött az ünneplés...

– Mit remél az első osztályú szerepléstől?
– Igazából még fel sem fogtam, hogy mit értem el. Rengeteg munkával, alázattal, és lemondással járt ez a siker számomra, de annál nagyobb boldogságot jelent. Ugyanilyen alázatosan és keményen fogok dolgozni a jövőben is, mert remélem, hogy ez az út még sok sikerélmény felé elvezet.   

Így ünnepelték az NB I-be jutást az ETO játékosai

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!