Női labdarúgás

2024.06.21. 11:00

Új alapokra helyezi az utánpótlást a szekszárdi klub

A bennmaradást biztosan megoldotta a Szekszárdi WFC, ugyanakkor a nehéz tavaszi szezon és a várakozáson alul teljesítő utánpótlás miatt változásokat eszközölnek a klubnál, mondta lapuknak Micskó Márk.

Berg Sándor

Előrelépett a tavalyi újoncévéhez képest a Szekszárdi WFC, amely ezúttal nem az utolsó fordulóban biztosította be bennmaradását az NB I-ben. Micskó Márk együttese ezt három körrel a zárás előtt elérte, hat ponttal gyűjtött most többet, mint az előző szezonban, a vezetőedző mégsem maradéktalanul elégedett a 2023/2024-es idényükkel.

Átalakulás várható a Szekszárd csapatánál
Átalakulás várható a Szekszárd csapatánál
Fotó: Makovics Kornél

–Egy nagyon jó ősz után egy jóval nehezebb tavasz következett, hiszen négyen elhagyták a csapatot (köztük a két amerikai légiós, Keeley Marie Ayala és Alexandria Marie Stubblebine – A szerk.), helyükre viszont senkit sem tudtunk igazolni. Nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni, de ami tavasszal volt, azt nem szeretnénk, ha megismétlődne – válaszolta portálunk megkeresésére Micskó Márk, aki a mérleg pozitív serpenyőjébe rakta, hogy bár tizedik, már nem kieső helyen végeztek, csupán egy pont választotta el őket a hetediktől.

A klub az előző évben megkapta a Kiemelt Képzési Központ rangot, ami az – országban működő nyolc – akadémia után a második az utánpótlás-rangsorban. Micskó Márk szerint nem is lehet más a cél, mint tovább fejlődni. Ugyanakkor elmondta, a mostani év nem úgy sikerült az utánpótlásuk számára, ahogy azt szerették volna.

– A további fejlődés érdekében változtatnunk kell a működésen, felelősséggel tartozunk a játékosainknak és a szüleiknek, ezért vettem ismét kézbe az utánpótlásnevelést. Minden nyilatkozatomba elmondom, hogy a legfontosabb a minőségi utánpótlásnevelés, hiszen ez a felnőtt csapatunk alapja. A kollégáimmal folyamatosan egyeztetek, hogyan tehetnénk jobbá a képzést. Teljesen átalakítjuk a működést, mert jelenleg erre van szükség a további fejlődéshez – fogalmazott Micskó Márk.

A Szekszárdi WFC július 1-jén kezdi meg a közös felkészülést a Simple Női Liga NB I 2024/2025-ös idényre. Az élvonalbeli bajnokságot a következő szezonban is tizenkét csapat alkotja majd: a bajnok Ferencváros, a kupagyőztes Győr, valamint az MTK, Puskás Akadémia, DVTK, Haladás, Szeged, Astra, Soroksár és Szekszárd mellett a feljutó Budapest Honvéd és a Pécsi MFC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!