Kézilabda

2024.06.19. 08:07

Töpfner Alexandrát is jelölte a rangos elismerésre az európai szövetség

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közzétette a Kiválóság-díj 2024-es jelöltjeinek listáját. A jobbszélső poszton a nagymányoki kötődésű Töpfner Alexandrát is beválogatták a hét legjobb közé.

Teol.hu

Az EHF huszonegy nemzet száztíz női és férfi kézilabdázóját jelölte „Az év játékosa” címre a nemzeti csapatban és a klubjukban nyújtott szezonbéli teljesítményük alapján, szúrta ki a Haon.hu. Posztonként hét játékos verseng az elismerésért, köztük Töpfner Alexandra is. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy a DVSC-Schaeffler jobbszélsője posztján jelenleg Európa hét legjobb kézilabdázója közé tartozik.

Töpfner Alexandra (28) is ott van az EHF Kiválóság-díj jelöltjei között
Töpfner Alexandra (28) is ott van az EHF Kiválóság-díj jelöltjei között 
Fotó: Dömötör Csaba

A szekszárdi születésű 28 éves sportoló a nemrég véget ért szezonban csapata egyik leggólerősebb játékosa volt: az NB I-ben 94 találatig jutott, míg a Bajnokok Ligájában hetvenegyszer vette be az ellenfelek kapuját.

A szavazás június 23-ig tart, voksolni az EHF oldalán lehet erre a linkre kattintva!

A kategóriák győzteseit – így az Év csapatát – a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-idény sorsolásán, június 27-én hirdeti ki az EHF. Közülük kerül ki az Év játékosa, akit december 14-i bécsi díjátadó gáláján nevez meg az európai szövetség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!