Kajak-kenu

2024.07.23. 19:30

Elégedett a világbajnoki eredményekkel az Atomerőmű SE szakosztály-vezetője

Egy roppan kemény ifjúsági és U23-as világbajnokságon tudtak két érmet, valamint több értékes döntős helyezést szerezni címeres mezben az Atomerőmű SE fiatal kenusai, véli Bedecs Ferenc, a paksi klub szakosztály-vezetője.

Berg Sándor

A magyar válogatott huszonnyolc éremmel (9 arany, 14 ezüst, 5 bronz) zárta a bulgáriai Plovdivban megrendezett ifjúsági és U23-as világbajnokságot, amiből az Atomerőmű SE kenusai is kivették a részüket.

Az Atomerőmű SE vb-különítménye: Kollár Kristóf, Pálfalvi Viktor, Juhász István, Hodován Dávid és edzőjük, Bedecs Ferenc
Az Atomerőmű SE vb-különítménye: Kollár Kristóf, Pálfalvi Viktor, Juhász István, Hodován Dávid és edzőjük, Bedecs Ferenc
Forrás: Atomerőmű SE

– Erős mezőny jött össze a világbajnokságra, hiszen függetlenként, de visszatértek a fehérorosz és orosz sportolók, ezzel is emelve a színvonalat. Sok futam szorosan alakult, amikből nem mindig számunkra „pattant kedvezően a labda – fogalmazott lapunk megkeresésére Bedecs Ferenc, az Atomerőmű SE szakosztály-vezetője.

A szakember kiemelte Kollár Kristóf 500 méter egyes versenyét, aki ugyanabba az elődöntőbe kapott helyet, mint a későbbi világbajnok és második helyezett. A paksi kenus végül – jobb idővel, mint az aranyérmes – megnyerte a B-döntőt, így összesítésben a tizedik helyen zárta a viadalt. Ugyanakkor nagyon szép sikereket is elértek az ASE fiataljai, hiszen az ifjúságiaknál első éves Pálfalvi Viktor (Gyányi Milánnal, Kurczina Mátéval és Mitropoulos Iliásszal) 500 méteren világbajnoki címet szerzett, míg a Kollár Kristóf, Juhász István, Molnár Csanád, Rumi Gergő összeállítású kvartett szintén ötszázon, csak az U23-as korosztályban a fehérorosz egység mögött lett második.

Pálfalvi Viktor (balról a második) világbajnok lett
Forrás: MKKSZ

– Nagyon értékes helyezésnek számít Kristóf ötödik helye a királyszámban, azaz ezer méteren éppúgy, mint Hodován Dávid hetedik pozíciója ugyanezen a távon Fodor Nicholasszal. És ide sorolható az U23-as korosztályban idén debütáló Juhász István hatodik helye ötszáz párosban, amit régi-új társával, Molnár Csanáddal ért el – tette hozzá a szakosztály-vezető.

Bedecs Ferenc elmondta, a vasárnap véget ért korosztályos világbajnokság után nincsen sok idő a pihenésre, csütörtökön ugyanis már magyar bajnokságot rendeznek a serdülők, ifik és U23-asok számára Szegeden. Utána jön a felnőttek számára az ob, ami egyben válogató is lesz a nem olimpiai számok vb-jére.

Jó formában várja az olimpiát Pupp Noémi
Nemcsak világ és Európa-bajnokságokon, de olimpián is érdekelt ezen a nyáron az Atomerőmű SE. Pupp Noémi, a paksiak kétszeres Európa-bajnok kajakosa Fojt Sárával párosban, Csipes Tamarával és Gazsó Alida Dórával kiegészülve négyesben is rajthoz áll 500 méteren Párizsban.
– Hétfőn beszéltem vele telefonon, jó formában várja a versenyeket, a négyesük is egyre jobban összeáll, úgyhogy bizakodó vagyok én is. Nem lesz könnyű dolguk, erős lesz a mezőny, de milyen legyen egy olimpián? Arra számítok, hogy szoros csatákban, de felénk billen majd a mérleg nyelve – mondta Bedecs Ferenc.
Pupp Noémi augusztus 6-án, kedden ül hajóba mindkét számában a francia fővárosban, az előfutamok 9.30, a negyeddöntők 13.10 órától zajlanak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!