Kosárlabda

2024.07.26. 13:54

Amerikai kezébe került az Atomerőmű irányítása

A légiósok közül elsőként az amerikai Kahlil Dukes érkezését jelentette be a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes Atomerőmű SE férfi kosárlabda klubja.

Teol.hu

A 29 éves tengerentúli irányító az egyetemi évei után Oroszországban kezdte meg profi karrierjét, majd a német első osztályban szereplő Hamburg Towers csapatához igazolt. Ezt követően Lengyelországban, Bulgáriában, Franciaországban és legutóbb Törökországban is megfordult, mielőtt aláírt volna az Atomerőmű SE-hez. Az Esenler Erokspor gárdája idén februárban szerződtette Kahlil Dukest a szezon végéig tizenkét mérkőzésen szerepelt és 20,1 pontot, 3,5 lepattanót, valamint 3,8 gólpasszt átlagolt.

Kahlil Dukes az Atomerőmű SE első légiósa
Kahlil Dukes az Atomerőmű SE első légiósa
Forrás: AFP

„Kahliltól azt várjuk, hogy tapasztalatával igazi vezéregyéniséggé váljon a csapaton belül, illetve természetesen szeretnénk, ha egy győzelemre éhes tagja lenne a gárdának” – mondta el várakozásait az amerikairól a Sebastjan Krasovecet váltó görög Kostas Flevarakis vezetőedző.

Az előző bajnoki szezont csak a 10. helyen záró ASE-nél szinte a teljes keret kicserélődött, csak Eilingsfeld János és Kovács Ákos, valamint három fiatal (Géringer Gergő, Kékesi Kolos és Dorogi Gergő) maradt. Erősítésként érkezett Benke Szilárd a bajnok Falcótól, Révész Ádám a bajnoki ezüstérmes Szolnoki Olajbányásztól, valamint a dombóvári nevelésű Halmai Dániel a kiesett Kaposvártól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!