Labdarúgás

2024.07.10. 13:21

Böde Dániel: „Mindenki elégedett lenne, ha most is három kört mennénk!” (képgalériával)

Tizenhárom év után tér vissza a nemzetközi kupaporondra a Paksi FC. Böde Dániel már 2011-ben is ott volt a pályán, sőt mindegyik ellenfélnek betalált.

Teol.hu

Böde Dániel és Bognár György a Paksi FC szerda délelőtti sajtótájékoztatóján

Fotó: Molnár Gyula

Nem lehet összehasonlítani a 2011-ben Európa-liga-szereplő Paksi FC-t és a mostanit. Ezt mondta Böde Dániel az atomvárosiak csütörtöki nemzetközi kupamérkőzése előtti sajtótájékoztatón. A 38 éves ikon, aki 2019-ben tért haza Paksra a Ferencvárostól úgy fogalmazott, hogy ha most is sikerülne három kört menniük az El-ben, akkor mindenki elégedett lenne. 

Böde Dániel és Bognár György válaszolt az újságírók kérdéseire a Paksi FC sajtótájékoztatóján
Böde Dániel és Bognár György válaszolt az újságírók kérdéseire a Paksi FC sajtótájékoztatóján (Fotó: Molnár Gyula)

A 2011/2012-es kupasorozatban Böde Dániel mindhárom ellenfél, az andorrai Santa Coloma, a norvég Tromsö és a skót Hearts kapujába is betalált. Újsárói kérdésre válaszolva azt mondta, ha most is betalálna, az hab lenne a tortán. „A legfontosabb azonban a győzelem” – húzta alá.

Az esélyeket illetően úgy fogalmazott, ebben a párharcban csak nekik van veszíteni valójuk, ugyanakkor kihangsúlyozta azt is, hogy tisztelik az ellenfelet, de csakis a győzelmet tudja elképzelni a csütörtökön 19 órakor kezdődő összecsapáson.

Bognár György azt monda, nem volt sok idejük felkészülni a találkozóra, jobb lett volna a három és fél hét helyett, ha öt-hat hét áll a rendelkezésükre, de a szakember szerint így sincs gond, mert a keretük együtt maradt, mindenki ismeri a játékfilozófiáját, így nyugodtan várja a találkozót. 

„A Corvinul kezdeményező focit játszik, két támadó és egy védekező középpályással állnak fel, ami azt jelenti, hogy szeretnek futballozni – mondta a szakember, hozzátéve, hogy fizikális meccs lesz a csütörtöki, de a céljuk, hogy ráerőltessék az akaratukat az ellenfélre. – Nincs idő tapogatózni, nem fogunk visszaállni, mert nyerni szeretnénk. Az, hogy ez milyen arányban sikerül, nem tudjuk, de amúgy is van a párharcnak egy visszavágója, szóval két találkozón dől el a továbbjutás” – fogalmazott Bognár. 

A vezetőedző azt mondta, Szélpál Norbert az operációja után még nem térhet vissza, Hahn Jánosnak tüdőgyulladása volt és a térdével is bajlódik, így ő semmiképpen sem fog játszani az odavágón. Haraszti Zsolt és Windecker József szintén kisebb (nagyobb) sérülésekkel bajlódnak, de úgy néz ki, hogy mindketten ott lehetnek a pályán csütörtökön. 

Böde Dánielékre horvát ellenfél várna

A Paksi FC-re továbbjutás esetén a horvát HNK Rijeka csapata várna. Velük kapcsolatban Bognár azt mondta, más kávéházat képviselnek, de most nem szeretne velük foglalkozni, csakis a Corvinul elleni párharc sikeres megvívása jár a fejében. 

A Paksi FC–Corvinul Hunodeara találkozó csütörtökön 19 órakor kezdődik a Fehérvári úti stadionban. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a norvég Mohammad Usman Aslam lesz. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!