Labdarúgás

2024.07.19. 11:43

Bognár György szerint a visszavágón a helyükre rakták a dolgokat

A továbbjutásra nem volt esélyük, de a becsületüket visszaszerezték. Bognár György és Könyves Norbert értékelte a Paksi FC kupameccsét.

Teol.hu

Böde Dániel mindent megtett, gólt is szerzett, de nem volt elég...

Fotó: Koncz Márton

Mint arról beszámoltunk, a Paksi FC csütörtök este 2–0-ra legyőzte idegenben a Corvinul Hunodeara csapatát az Európa-liga selejtezőjében, de a hazai pályán összeszedett négygólos hátránya miatt kiesett. Az összecsapás után Bognár György és Könyves Norbert mondta el véleményét. 

Bognár György csapata Könyves Norbert góljával került előnybe Nagyszebenben
Bognár György csapata Könyves Norbert góljával került előnybe Nagyszebenben

„Úgy gondolom, a két mérkőzés alapján a Corvinul megérdemelten jutott tovább – összegzett Bognár György a Paksi FC hivatalos honlapján. – Ellenfelünk különösen az első mérkőzésen játszott sokkal jobban, mint mi. Ma elégedett voltam a csapatommal, helyére raktunk a dolgokat, jól játszottunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Sajnos a továbbjutásról az első találkozó döntött. Bánom, hogy Böde Dánielt nem az első perctől tudom játszatni, mindig meg kell találnunk az optimális harminc-negyven percet”zárta a szakember. 

Bognár György csapatát felkészítette ez a meccs

„Sajnos az első mérkőzésen minden eldőlt, ugyan ma próbáltunk minél hamarabb visszajönni a mérkőzésbe – szomorkodott az első paksi gólt szerző Könyves Norbert. – Talán, ha az első félidőben sikerült volna gólt szereznünk, még szorosabbá tettük volna a mérkőzést, sajnos nem így sikerült. Örülünk, hogy nyerni tudtunk, de ez most kevés volt a továbbjutáshoz. A Corvinul attól, hogy a másodosztályban játszik, kiváló csapat. A párharc hatalmas tanulsága, hogy minden mérkőzésbe úgy kell belemennünk, hogy mindenki százszázalékosan harcoljon. Úgy gondolom, ez a mérkőzés felkészített bennünket a következő ellenfelekre, akár a nemzetközi porondon, akár a hazai bajnokságban” – tette hozzá Könyves. 

A Bognár György által emlegetett Böde Dániel különös rekordot tart paksi színekben. Csapatával eddig négy nemzetközi kupapárharcban lépett pályára, s mind 2011-ben a Santa Coloma, a Tromsö és a Hearts, mind pedig most a Corvinul ellen betalált. 

A Paksi FC az Európai Konferencialigában folytatja, és jövő csütörtökön a ciprusi AEK Larnaca csapatát fogadja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!