Nyilatkozat

2024.07.11. 23:00

Kemény kritikával illette játékosait a 0–4 után Bognár György

Többet gondoltak magukról, de ő maga is többet gondolt játékosairól, mint amik. Bognár György szerint ez is a Paksi FC 4–0-s hazai vereségéhez vezetett a Corvinul Hunedoara ellen az Európa-liga selejtezőjében.

Berg Sándor

„Az egész mérkőzésen jobban játszott ellenfelünk, már az első félidőben sem kaptuk el a ritmust. Próbáltunk masszívabb középpályával játszani, ami az előző idényben többször bejött. Most se labdaszerzésünk, se játékunk nem volt. Alapjába véve passzív játék volt a részünkről, ami rányomta bélyegét a második félidőre is” – nyilatkozta Bognár György a Corvinul Hunedoara elleni hazai 4–0-s vereséget követően.

Komoly kritikával illette játékosai Bognár György a vereség után
Komoly kritikával illette játékosait Bognár György a vereség után
Fotó: Molnár Gyula

Újságírói kérdésre elmondta, játékosai többet gondoltak magukról, mint amik. „A probléma viszont ott van, hogy én is” – jegyezte meg a paksiak trénere, hozzátéve, hogy Nagyszebenbe azért mennek, hogy „végre futballozzunk”.

„A célunk, hogy rendezzük a sorokat a visszavágóig. Nem először vagyunk ilyen helyzetben, nem azért megyünk ki, hogy kikapjunk. Megpróbálunk revansot venni, teljesen mindegy, hogy mekkora a különbség a két csapat között – fogalmazott Bognár György, aki szerint nem volt döntő tényező, hogy a Corvinullal ellentétben a Paksnak ez volt az első tétmérkőzése az új szezonban. – A felkészülési mérkőzéseken játszottunk már jó ritmusban, de volt már egy ilyen meccsünk is. Azt hiszem, hogy saját magunknak okoztunk problémát, nem a felkészüléssel volt a baj.”

Szégyent vallottunk hazai pályán

„Úgy alakult ez a mérkőzés, ahogy azt nagyon nem szerettük volna. Férfiként kell viselnünk ezt a kudarcot. Nem szépítem, szégyent vallottunk hazai pályán, román ellenfél ellen így képviseltük a hazánkat… Ugyanez a csapat nyert kupát és lett bajnoki második helyezett pár hónapja, most magunkba kell néznünk, és a becsületünkért kell játszanunk a visszavágón. Minden magyartól elnézést kérek, amennyire meg akartuk mutatni magunkat, annyira besültünk. Nagyon nehéz ez most… Egy dolgunk volt, amibe tavaly mindig kapaszkodtunk, a hozzáállás és a csapatjáték, ez most nem ment” – fogalmazott a klub holnapján Windecker József.

Florin Maxim, a Corvinul Hunedoara vezetőedzője
„Olyan játékot kaptam, amit vártam. Talán az én csapatom jobban megértette, hogy mi a feladata. Nagyon hamar sikerült gólt szerezünk, és a negyedik találatunk is egy biztos helyzetből adódott. Számítottunk rá, hogy meg lehet lepni a paksi csapatot, ezen az estén ez bejött. Sok szép meccsben volt részem pályafutásom során, például amikor a harmadosztályból feljutottunk a második vonalba, azonban ez is azok közé tartozik.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!