Strandfoci

2024.07.13. 08:23

Bonyhád BFC: a bajnoki címmel ismét megnyílt az út Európába

Sikeres nemzetközi szereplés és hazai kupagyőzelem után érkezett Balatonboglárra a hazai bajnokság döntőjére a völgységi gárda. A Bonyhád BFC végül óriásit fordított az aranyról döntő találkozón a legnagyobb rivális újhartyániakkal szemben és megnyerte a bajnoki címet, ezzel pedig újfent kivívta a nemzetközi kupaindulás jogát.

Teol.hu

Feküdt a balatonboglári homok a Bonyhád BFC-nek, amely aranyérmet hozott a magyar tenger partjáról

Fotó: Beküldött kép

Az elmúlt időszak eredményeit tekintve mondhatni fő esélyesként vett részt a Bonyhád BFC a bajnoki címről döntő csatározásokon a Balaton partján. Szász Dávid gárdája viszont szombaton, igaz már tétnélküli meccsen egy góllal alulmaradt a legnagyobb rivális Újhartyán BSC ellenében, ami azért figyelmeztető jel volt. A döntő napon a két fő aranyvárományos egyaránt legyőzte a Garvittaxot, így dr. Vitányi László együttese zárt bronzérmesként és jöhetett az előzetesen várt derbi a bajnoki címért.

A Bonyhád BFC csapata drámai mérkőzésen győzte le az újhartyániakat és lett aranyérmes
A Bonyhád BFC csapata drámai mérkőzésen győzte le az újhartyániakat és lett aranyérmes (Fotó: Beküldött kép)

A mérkőzés nagy taktikai csatával indult, érződött hogy mindkét együttes rendkívül óvatos, mondhatni tart a másiktól. Az első harmad vége előtt aztán Gulyás Kristóf vezetést szerzett az Újhartyánnak (0-1). Az első szünet után ismét hosszú gólcsend, majd Csoszánszky távoli bombája talált utat a rövid sarokba (0-2). A harmad végére felpörögtek az események, előbb Genczler duplázott és egyenlített (2-2), végül Szabó Donát újra a kékeket juttatta előnyhöz (2-3). A záró felvonásra lendületesen jött ki a bonyhádi csapat, de ahogy a mérkőzés nagy részében, úgy ekkor is rendre balszerencsések voltak a befejezéseknél. Nem úgy az ellenfél, Laczkó duplázott (2-5), eldőlni látszott a bajnoki cím. Genczler viszont nem így gondolta és egy távoli bombával visszahozta a völgységieket a meccsbe (3-5). A lendületbe jött Bonyhád egy percre rá Patócs szabadrúgásával már csak egyre volt (4-5), Sásdi Bence szemfüles góljával pedig egyenlített (5-5). Az újhartyániak, akik talán kicsit bele is aludtak az előnybe, avagy elfáradtak, egyre többet foglalkoztak a játékvezetőkkel a játék helyett, a BBFC pedig támadott a győzelemért. A mérkőzés vége előtt három perccel aztán a döntő hőse, Genczler zseniális gólt ollózott, mellyel először vezettek a bonyhádiak (6-5). A hátralévő időben kétségbeesetten támadott az Újhartyán, de igazán veszélyesek már nem tudtak lenni, a Bonyhád BFC megtartotta vezetését a lefújásig és megnyerte a magyar bajnoki címet. 

A Bonyhád BFC bajnokcsapatának tagjai: Dr. Szabó Szilárd, Ficsór Dávid, Schleinig Máté kapusok, Adorján Áron, Vénosz Soma, Ágics Péter, Patócs Richárd, Sásdi Bence, Genczler Kornél, Guzorán Péter, Sásdi András, Szabó Dániel, Kósa Edmond, Sebestyén Huba, Sárközi János, Dénes-Gál Alex, Kiss Hunor, Kaufmann Bence, Szász Dávid játékos-edző, Bölcsföldi Zoltán csapatvezető

Bölcsföldi Zoltán gárdája így újabb címet zsebelhetett a szezonban, mondhatni a legfontosabbat, mert ezzel sikerrel ismét ott lehetnek majd jövőre az Európai Bajnokok Tornáján. Tegyük hozzá, addig is egy még nagyobb feladat vár még rájuk, hiszen szeptember 17-22. között Szardínia szigetén, Algheróban lesz jelenésük a klubvilágbajnokságon, első magyar csapatként.

A Bonyhád BFC újra indulhat az Európai Bajnokok Tornáján

 „Tudtuk jól, hogy egy nagyon jó ellenféllel fogunk találkozni a döntőben, hiszen rendre igen kiélezett csatákat vív egymással a két gárda. A csapatunk erejét mutatja, hogy vesztett állásból is vissza tudtunk jönni és megfordítani a mindent eldöntő összecsapást. Nagyon fontos volt nekünk a bajnoki cím megszerzése, hiszen csak ez biztosította számunkra azt, hogy jövőre is indulhassunk az Európai Bajnokok Tornáján, ahol az idei eredményeink alapján már talán egy kedvezőbb sorsolást is kaphatunk majd. A legnagyobb feladat viszont még idén előttünk áll, szeptemberben ugyanis mindhárom szakágat, a labdarúgást, a futsalt és a strandlabdarúgást is ide értve, első magyar csapatként vehetünk majd részt a klubvilágbajnokságon Olaszországban. Óriási lehetőség, kihívás és feladat is egyben ez a történelmi esély. Dolgozunk tovább az álmainkért, a csapatért és Magyarországért” – összegzett Bölcsföldi Zoltán, csapatvezető. 

Magyar Strandlabdarúgó Bajnokság, döntő

1. Bonyhád BFC-Garvittax 6-0 (2-0,1-0,3-0). gól: Patócs (2), Guzorán P., Genczler, Kósa, Vénosz

2. Újhartyán BSC- Garvittax 6-1 (1-0,1-1,4-0). gól: Csoszánszky (3), Laczkó (2), Szabó B. ill. Bocsev

3. Bonyhád BFC-Újhartyán BSC 6-5 (0-1,2-2,4-2). Balatonboglár, vezette: Jakab Á., Jakab R., Baghy Cs., Hartung V. Bonyhád BFC: Dr. Szabó Sz., Ficsór – Szász D., Adorján, Vénosz, Ágics, Patócs, Sásdi B., Genczler, Guzorán P. Sásdi A., Szabó D., játékos-edző: Szász Dávid, csapatvezető: Bölcsföldi Zoltán. Újhartyán BSC: Lipők – Deák D., Szentes-Bíró, Csoszánszky, Gulyás, Szabó B., Vörös, Szabó D., Laczkó, edzők: Fabók Máté, Szabó László, csapatvezető: Fabók Antal. gól: Genczler (4), Patócs, Sásdi B. ill. Laczkó (2), Gulyás, Csoszánszky, Szabó D.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!