Labdarúgás

2024.07.11. 11:24

Bonyhádi remi: pokoli hőségben játszott a két NB III-as rivális (képgalériával)

Döntetlent játszott a szerda esti felkészülési mérkőzésen a két NB III-as gárda. A bonyhádi összecsapás 1–1-re végződött.

Teol.hu

Ágics Péter (sárgában) és Márkvárt Patrik fut versenyt a bonyhádi találkozón

Fotó: Mate Reka

Szinte vágni lehetett a levegőt, olyan  hőség volt még este hat órakor is Bonyhádon – még a pályán pillanatok alatt átfutó zápor sem enyhített rajta semmit. Az NB III-as bajnokság rajtjára készülő bonyhádi és szekszárdi csapat játékosai azonban dacoltak ezzel, edzőmeccsel próbálták minél jobb formába hozni magukat. A völgységiek tizenegy év után jutottak vissza a harmadik vonalba, így ők újoncként szerepelnek majd a Dél-Nyugati csoportban, a szekszárdiak viszont már zsinórban a 18. szezonjukat kezdik el július végén.

Fiedszám Zalán (balról) és Péter Dávid harcol a labdáért a bonyhádi edzőmeccsen
Fiedszám Zalán (balról) és Péter Dávid harcol a labdáért a bonyhádi edzőmeccsen (Fotó: Mate Reka)

Nagy változásokon ment keresztül az idei nyáron a Bonyhád VLC, amely szinte a teljes keretét lecserélte. Pontosabban a bajnoki címet nyert gárdából sokan nem vállalták a magasabb osztályú szereplést. A völgységi klub a közösségi oldalon eddig hét játékos érkezését jelentette be: Budzsáklia Benett, Pál Márton és Pál Achilles a Majosi SE-től, Pacéka Norbert és Bozóki Máté a PTE-PEAC-tól, Friedszám Zalán a Pécsi MFC-től, a korábbi dunaföldvári, Hompót Dániel a Kiskőrösi LC-től igazolt át Bonyhádra. A napokban további bejelentések várhatók.

A bonyhádiak nem néztek ki rosszul

A szerdai edzőmeccsen a Pacéka – Friedszám, Niklós, Rabi, Kugli, Pál A., Cserneczky, Ladányi P., Márkvárt P., Vinkovic, Sajnovics (csere: Kostyák, Budzsáklia, Jerabek, Bozóki, Széles, Kugler, Sásdi A., Ikladi) összeállításban szerepeltek a bonyhádiak – nem néztek ki rosszul, ha összeszoknak a srácok, ezzel a kerettel aligha lesz gondjuk a bajnokságban. A bonyhádiak gólját Cserneczky László Marcell szerezte. 

A szekszárdiak kerete együtt maradt

A szekszárdiak jobb helyzetben vannak riválisuknál, már ami az összeszokottságot illeti. Eddig csupán Kozma Roland és Járfás Gergő távozott a tolnai vármegyeszékhelyről, viszont nagy erősítés lehet a sárga-feketéknek a több száz NB I-es meccset játszó Bartha László és az épp Bonyhádról hazatérő Major Péter leigazolása. 

Az UFC a Pomozi – Péter A., Ágics, Szabó D., Csapó, Péter D., Major, Bartha, Tokody, Ulbert, Paksi D. (csere: Kun, Arena, Szabadi Á., Tóth D., Béla, Fekete M., Gellér, Lékó) összeállításban lépett pályára a találkozón, góljukat Arena Ármin szerezte tizenegyesből. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!