Labdarúgás

2024.07.25. 19:30

Új edzővel és kerettel építi újra magát a Dunaföldvár

Nyilasi Bálinttal, a ferencvárosi legenda Nyilasi Tibor fiával a kispad kezdi meg szombaton az új szezont az FC Dunaföldvár, amely teljesen új csapattal vág neki az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjának.

Berg Sándor

Nem túlzás kijelenteni, egy teljesen új csapatot kellett építeni Dunaföldváron két hónap leforgása alatt azt követően, hogy véget ért az NB III-as bajnoki szezon. A klub valamennyi játékosát elengedte, illetve távozott Varga Balázs vezetőedző is, akivel az együttes előbb megnyerte a vármegyei első osztályt és a kupát, első évében pedig az előkelő ötödik helyig vezette a gárdát a harmadik vonalban.

Valamennyi játékosát elengedte nyáron a Dunaföldvár
Valamennyi játékosát elengedte nyáron a Dunaföldvár
Fotó: Molnár Gyula

A nagy csatában kiharcolt és megtartott NB III-as tagságot nem akarta eldobni a vezetőség, ezért még a közösségi oldalukon is hirdetést adtak fel új játékosok jelentkezését várva. A földvári focit új alapokra és olyan, jobbára 18-19 éves fiatalokra helyezték, akik rutint szerezhetnek a szezonban, és akikkel sikerülhet bennmaradniuk ebben az osztályban. Lesnyik Gábor klubigazgató elmondta, nekik biztosítanak minél több lehetőséget, s bíznak abban, hogy élni is tudnak majd ezzel.

Egy fiatal csapathoz fiatal vezetőedző dukál, a dunaföldvári kispadra a 34 esztendős Nyilasi Bálint ült el. A Ferencváros-legenda és korábbi 70-szeres válogatott Nyilasi Tibor fia a zöld-fehéreknél nevelkedett, megfordult Sopronban és Csákváron is. Edzőként az előző idényben a Budapest bajnokságban (BLASZ) a Szent István SE-t irányította, mellyel búcsúzott az első osztálytól. A felkészülés alatt négy edzőmeccset játszott a Dunaföldvár: a PTE-PEAC-cal 2–2-es döntetlent ért el, a Solttól (1–4), a Sárbogárdtól (1–4) és legutóbb a Dabastól (2–4) is vereséget szenvdett.

„Mondhatjuk, hogy az előző idényben kettészakadt a mezőny, volt hat csapat, amelyik a bajnoki címért vagy a dobogóért harcolt, és voltak a többiek, aki a bennmaradásért. Azt gondolom, hogy most még nagyobb lesz a szakadék az mezőny első és második fele között. Érdekes bajnokság elé nézünk, mert sok csapat erősödött, mások eddig is jelentős játékerőt képviseltek” – fogalmazott a mezőnyt illetően a klubigazgató.

Az NB III. Dél-Nyugati csoport nyitómérkőzését a Dunaföldvár játssza szombaton Pécsett, a másodosztályból kiesett PMFC elleni találkozó 17.30 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!