Gyász

2024.07.09. 10:10

Tragikus hirtelenséggel elhunyt az olimpiát is megjárt Petrovics János

A Magyar Ökölvívó Szövetség adott hírt róla, hogy elhunyt Petrovics János ökölvívó. Ötvenhárom éves korában tragikus hirtelenséggel távozott.

Teol.hu

Petrovics János 53 éves korában hunyt el

„Életének 53. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a korábbi ökölvívó olimpikon, Petrovics János. Petrovics 12 esztendősen ismerkedett meg a sportággal Dombóváron. Pályafutása során három amatőr magyar-bajnokságot nyert, volt világbajnoki résztvevő, profiként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen lépett kötelek közé. 1992-ben Barcelonában képviselhette Magyarországot az olimpiai játékokon.”

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Petrovics János szuper középsúlyban bunyózott
A tragikus hirtelenséggel elhunyt Petrovics János szuper középsúlyban bunyózott

A Magyar Ökölvívó Szövetség hivatalos oldalán jelent meg az alábbi bejegyzés – a teljes ökölvívó család gyászolja a mindig jókedélyű, vidám fiatalembert. Petrovics János többször is járt az egy évtizeden keresztül nagy sikerrel megrendezett „Harcosok Éjszakája” elnevezésű küzdősportgáláknak, Halász Gábort is sokkolta a sporttárs, a jóbarát halálhíre. Mint mondta egy nagyszerű, nagyszívű ember távozott közülünk. Az internetes bejegyzések szerint Petrovics Jánost munkahelyi baleset érte – de ez senki sem erősítette meg. 

Forgács Sándort, a dombóvári Forgi Box Club vezetőjét is sokkolták a történtek. Mint mondta, jó kapcsolatban volt Petrovics Jánossal, aki ugyan már Zalaegerszegen élt, és ritkán járt haza Dombóvárra, de azért telefonon vagy interneten sokszor megvitatták a sportág történéseit. Forgács Sándor nehézsúlyban bunyózott, 24 fellépése közül 5-öt nyert meg, 19-et elveszített, utolsó meccsét 2010 májusában vívta, a 2006 óta működő dombóvári klubban jobb időszakokban húsz gyerekkel is igyekszik megszerettetni az ökölvívást. 

A Boxrec oldal statisztikái szerint a „Guerrero” becenévvel illetett Petrovics János profi pályafutása során 121 mérkőzésen lépett ringbe. Ezek közül 25-öt nyert meg, 94 alkalommal veszített, 2 találkozója pedig döntetlent hozott. Utolsó profi mérkőzését 2018 decemberében vívta Szlovákiában, ahol az egyik helyi kedvenccel, Nicolas Holcapfellel csapott össze – ez a meccs most életében is az utolsó lett. 

Most már az égi pályákon bokszol, nagy űrt hagyva maga után... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!