Kosárlabda

2024.07.18. 09:05

Euroliga: itt nézheti élőben a sorsolást!

Ma kap ellenfelet a szekszárdi női kosárcsapat. A Tarr KSC az Euroliga selejtezőjében indulhat.

Teol.hu

Csütörtökön, azaz ma 11 órakor sorsolják ki Münchenben a nemzetközi kosárlabdakupák, az Euroliga és az Európa-kupa párosításait. A Tarr KSC Szekszárd együttese mind a két sorsoláson érdekelt lesz. A kék-fehérek bronzérmesek lettek a magyar NB I-ben, így a két kiemelt hazai klub, az Euroligában alanyi jogon induló bajnok DVTK-Hun Therm és az ezüstérmes Serco UNI Győr mellet selejtezhetnek azért, hogy ott lehessenek a főtáblán.

Horváth Bernadett (a labdával) és a szekszárdiak az Euroliga selejtezőjében lesznek érdekeltek
Horváth Bernadett (a labdával) és a szekszárdiak az Euroliga selejtezőjében lesznek érdekeltek (Fotó: Koncz Márton)

Az már eldőlt, hogy a Tarr KSC Szekszárd kiemeltként várhatja a sorsolást, amelyen a török Besiktast, a román CSM Constantát és a cseh Zabiny Brno együttesét kaphatja ellenfélül. Amennyiben a szekszárdiak sikerrel veszik a párharcot, úgy az Euroliga főtábláján indulhatnak, ellenkező esetben az Európa-kupában folytathatják szereplésüket. 

A szekszárdiak addig két alkalommal, a 2021/2022-es és az azt követő idényben szerepeltek az Euroligában, a második számú kupában pedig öt idényt húztak le. A legnagyobb sikerét 2021-ben aratta a csapat, amikor a hazai rendezésű Final Four során bronzérmet szerzett.

A sorsolást a Nemzetközi Szövetség (FIBA) YouTube csatornáján élőben lehet követni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!