Kosárlabda

2024.07.18. 11:13

Euroliga: a Zabiny Brnót kapta a sorsoláson a Tarr KSC Szekszárd

A cseh Zabiny Brno lesz a Tarr KSC Szekszárd ellenfele. Az Euroliga selejtezőjének győztese feljut a főtáblára.

Teol.hu

Fegyverneky Zsófia elsőként a Tarr KSC Szekszárd nevét húzta ki az üveggömbből (Fotó: Murvai Szabolcs/Tarr KSC Szekszárd)

A Tarr KSC Szekszárd nevét húzta ki elsőként az üveggömbből a müncheni sorsoláson Fegyverneky Zsófia, a Sopron Basket legendája – a kék-fehérek mellé pedig a Zabiny Brnóé került. Ez azt jelenti, hogy a szekszárdiak az Euroliga selejtezőjében a cseh liga legutóbbi ezüstérmesével mérkőznek. A másik két párharcban a spanyol Zaragoza a román CSM Constantával, a francia Basket Landes pedig a török Besiktassal találkozik, a három győztes az Euroliga főtábláján folytathatja. A szekszárdiak szeptember 18-án, idegenben kezdik a párharcot, a visszavágó szeptember 25-én lesz. 

Amennyiben a szekszárdiak sikerrel veszik a párharcot, a főtáblán a francia Tango Bourges Basket, a török CBK Mersin és a görög Olympiakosz SFP együttesével kerülnének egy csoportba. Egyikük sem ismeretlen, a múltban a KSC valamennyi gárdával megmérkőzött már, utóbbit emlékezetes meccsen verte meg 2022 novemberében az El-ben.  

Az Euroliga selejtezőjében a cseh Zabiny Brno neve került a szekszárdiak neve mellé
Az Euroliga selejtezőjében a cseh Zabiny Brno neve került a szekszárdiak neve mellé
Fotó: FIBA

Amennyiben a szekszárdiaknak nem sikerülne túljutni a cseh Zabiny Brno csapatán, úgy az Európa-kupában folytatnák. Itt a G-csoportban a spanyol Movistar Estudiantes, a francia Tarbes Gespe Bigorre valamint a román CSU Cluj vagy a görög Iraklisz várna rájuk. 

Az Euroliga és az Európa-kupa 2024/2025-ös kiírásának sorsolása most zajlik, az élő közvetítést az alábbiakban nézhetik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!