Teol.hu videó

2024.07.12. 16:32

Gemenc Nagydíj: 42 fokban rajtolt el a jubileumi verseny a Béla térről (videó)

Pokoli hőségben rajtolt el pénteken délután négy órakor a jubileumi nagydíj mezőnye. Az idei az ötvenedik Gemenc Nagydíj a sorban.

Teol.hu

A Béla király térről rajtolt el az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj mezőnye

Fotó: Makovics Kornél

A városközponti hőmérő 42 fokot mutatott, amikor a kerekesek legurultak a Béla király térről, s nekivágtak a 152 kilométeres táv leküzdésének. Szó szerint vágni lehetett a levegőt, de a Gemenc Nagydíj indulóit ez mit sem érdekelte, jó tempóban veselkedtek neki a feladatnak, sőt néhány hobbikerekes is a nyomukba eredt, amikor a záróautó is elhaladt. 

A Béla térről, lassú rajttal indult neki a Gemenc Nagydíj mezőnye az első szakasz leküzdésének
A Béla térről, lassú rajttal indult neki a Gemenc Nagydíj mezőnye az első szakasz leküzdésének (Fotó: Makovics Kornel)

Az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíjon két országúti szakaszt kell teljesíteniük a bringásoknak, a pénteki, Harcot, Medinát, Szedrest, Tengelicet és Kölesdet is érintő első etap után, amely a Tarr Kupa nevet kapta, szombaton Őcsényt, Decset, Sárpilist, Várdombot és Szálkát érintve 127 kilométert kell beletaposni a pedálokba – a Graepel Kupáért. Nem marad el a hagyományos, villanyfényes kritériumverseny sem, amely szombaton 19.50-kor rajtol, s mindig nagy érdeklődés övezi – de ennek eredménye már nem számít majd bele az összetettbe. 

Gemenc Nagydíj – a címvédő nem jött el

Steig Gábor versenyigazgató az esélyeket latolgatva kiemelte, hogy a kontinentális csapatok most is biztosítják majd a nívót, az összetett elsőségre is ők pályázhatnak. Egyéniben pedig a Ljubljana Gusto Santic kerekese, Dylan Hopkins lehet az, aki elviheti az első helyet. Az ausztrál bringás tavaly az összetett második helyén végzett. A győztes cseh klasszis, Filip Reha ugyanakkor idén nincs ott a mezőnyben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!