Kerékpársport

2024.07.12. 20:27

Gemenc Nagydíj: Simeone Buda nyerte meg az első szakaszt

Olasz győztesnek tapsolhattak a szurkolók, Simeone Buda nyert a jubileumi verseny első szakaszán. A Gemenc Nagydíj szombaton a sárközi körrel folytatódik – és zárul.

Rónai Gábor

Simeone Buda boldogan emeli a magasba a karját, az olasz bringás nyert az első szakaszon

Fotó: A szerző felvétele

Pokoli hőségben mezőnyhajrá döntött az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj első szakaszán. A Sajó Péter emlékére kiírt, Tarr Kupáért rendezett 152 kilométeres etap – amely Harcot, Medinát, Szedrest, Tengelicet és Kölesdet is érintette – végén az olasz Simeone Buda, a B&B Cycling Team Solme kerekese emelhette magasba a karját a Béla király téri célnál. A második helyen a norvég Sander Stien, az NCF Region West bringása végzett, míg a harmadik helyen Tilen Finkst, az Adria Mobil szlovén versenyzője ért célba. 

A Gemenc Nagydíj dobogósai: Sander Stien (balról), Simeone Buda és Tilen Finkst
A Gemenc Nagydíj dobogósai: Sander Stien (balról), Simeone Buda és Tilen Finkst (Fotó: A szerző felvétele)

A Graepel Kupával folytatódik a Gemenc Nagydíj

A Gemenc Nagydíj szombaton a második szakasszal, a Halász Zoltán emlékére kiírt Graepel Kupával folytatódik. A sárközi etap Őcsényt, Decset, Sárpilist, Várdombot, Szálkát, Palatincát és Kismórágyot is érinti. A 127 kilométeres szakasznak 11.30 órától ugyanúgy a Béla király térről vág neki a mezőny, ahogy az elsőnek is, a befutó azonban nem itt, hanem a Kálvária tetőn lesz. 

A második szakasz úvonalterve

Nem marad el a hagyományos, villanyfényes kritériumverseny sem, amely szombaton 19.50-kor rajtol, s mindig nagy érdeklődés övezi – de ennek az eredménye már nem számít majd bele az összetettbe. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!