Kerékpársport

2024.07.13. 11:38

Gemenc Nagydíj: Simeone Budán a kék trikó

Az első szakaszt megnyerő Simeone Buda viseli a kék trikót a szombati, második szakaszon. A Gemenc Nagydíj a sárközi körrel folytatódik.

Teol.hu

A Gemenc Nagydíj szombati etapjának rajtja a Béla király téren

Fotó: Mártonfai Dénes

A B&B Cycling Team Solme Olmo olasz kerekese, Simeone Buda vágott neki az összetett éllovasnak dukáló kék trikóban az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj második etapjának. A legjobb sprintert megillető zöld mezben a szintén olasz Matteo Baseggio, az UC Trevigiani bringása teker, a legjobb hegyimenőnek járó narancs pöttyöst pedig a szlovén Teo Pecnik, a Sava Kranj Cycling versenyzője viseli. A legjobb 23 év alatti fiatalnak járó fehér szerelésben az első szakaszt másodikként teljesítő norvég Sander Stien ölthette magára, míg a legjobb magyarnak járó pirosban Gönczy Gergőt, az Epronex Hungary Cycling Team kerekesét láthatják a nézők. 

A Gemenc Nagydíj indulói közül ekkor még mindenki vidám volt, de a 127 kilométer megtétele után már nem biztos, hogy őszinték lesznek a mosolyok
A Gemenc Nagydíj indulói közül ekkor még mindenki vidám volt, de a 127 kilométer megtétele után már nem biztos, hogy őszinték lesznek a mosolyok
Fotó: Mártonfai Dénes

Az első szakaszon a szekszárdi Istlstekker Zsolt is ott volt az élmezőnyben, az összetett tizenkettedik helyezettjeként vághatott neki a sárközi etapnak. A kerekesek ma Őcsényt, Decset, Sárpilist, Várdombot, Szálkát, Palatincát és Kismórágyot is értintve 127 kilométert tesznek meg a Halász Zoltán emlékére kiírt Graepel Kupán. A befutó a Kálvária tetőn lesz, várhatóan 14.30 órakor. 

Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj, 2. szakasz

Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj, 2. szakasz

Graepel Kupa, Halász Zoltán-emlékverseny. Rajt 11.30 óra. Útvonal: Rajt (lassú) Szekszárd, Béla térről, Garay tér, Széchényi u., Rákóczi u., Damjanich u. (felüljáró), Keselyűsi út, autópálya felüljáró utáni körforgalom (innen 200 m után éles rajt), Őcsény, Decs, Sárpilis,, Várdomb, 56-os út, szálkai elágazónál balra Szálka felé, Szálka, tó vége, Palatinca, Kismórágy, Bátaszék mellett elhaladva vasúti, majd az autópálya felüljáró (55-ös út), körforgalomnál Várdomb felé, 56-os út, Várdomb, szálkai elágazónál balra Szálka (ez a kör még kétszer), Bátaszéki út, Béri B. Á. u.-i körforgalomnál balra az Alisca felé, Alisca u., Cél a Kálvária tetőn. Célba érkezés: 14.30 óra. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!