Labdarúgás

2024.07.21. 14:34

Görögországban folytatja Ádám Martin

A görög élvonalban szereplő Aszterasz Tripolisznál folytatja pályafutását Ádám Martin. A Paksi FC-nél magyar gólkirályi címet szerző csatárért három kontinensről nyolc klub érdeklődött aktívan.

Teol.hu

Összesen három kontinensről (Európa, Ázsia, Dél-Amerika) több mint tíz csapat próbálta szerződtetni, ám végül a görög élvonal egyik középcsapatához, az előző idényt nyolcadik helyen záró Aszterasz Tripoliszhoz írt alá Ádám Martin. Papp Ádám, a csatár menedzsere a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozva elmondta, nyolc klub jutott el odáig, hogy írásos ajánlatot tegyen a Paksi FC-től 2022 nyarán a dél-koreai Ulszanba igazolt labdarúgóért.

Ádám Martin az Aszterasz Tripolisznál folytatja
Ádám Martin az Aszterasz Tripolisznál folytatja
Fotó: Koncz Márton

„Az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy az Aszterasz Tripolisz a kezdőbe szánja őt, plusz valószínűleg fekszik is majd neki a csapat játéka, hiszen sok beadással játszanak, fókuszálva a pontrúgásokra” – fogalmazott a menedzser, hozzátéve, hogy egyértelműen az a cél, hogy minél több időt töltsön a pályán, játsszon jól, s rúgjon legalább tíz gólt, mert akkor jövő nyáron, még mindig esélye lehet arra, hogy karrierje csúcsára érve egy magasabban jegyzett klubhoz tudjon kerülni.

Ádám Martin 54 bajnoki találkozón 17 gólt és 9 asszisztot jegyzett az Ulszanban, a Bajnokok Ligájában pedig tíz találkozón ötször volt eredményes az elődöntőig jutó csapatban. A magyar válogatott centere ugyanakkor az éppen zajló idényben 10 meccsen három gólig jutott, jobbára csereként beállva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!