Kajak-kenu

2024.07.25. 17:59

Kiszli Vanda utcahosszal szerezte meg nyolcadik Európa-bajnoki címét

Tizenkilenc másodpercet vert az ezüstérmes Krisztina Bedecsre, ezzel nyolcadik Európa-bajnoki aranyérmét szerezte az Atomerőmű SE kajakosa. Kiszli Vanda hétvégén egyesben és párosban áll rajthoz Poznanban.

Teol.hu

Ahogy az egy kétszeres címvédőhöz illik, úgy indított rövid körön a lengyelországi Poznanban Kiszli Vanda. Az Atomerőmű SE klasszisa az első futószakaszig együtt haladt a többiekkel, majd a partra kiérve olyan tempót diktált a szárazföldön, amivel senki sem tudta tartani a tempót. Később a vízen tovább növelte előnyét, így végül utcahosszal győzött a 3,4 kilométeres távon, megelőzve azt a Krisztina Bedecset, aki eddig utolsóként volt képes legyőzni a paksit Európa-bajnokságon, még 2021-ben.

Kiszli Vanda nyolcadik Eb-aranyát szerezte meg
Kiszli Vanda nyolcadik Eb-aranyát szerezte meg
Fotó: Szalmás Péter / Forrás: MKKSZ

Az immár nyolcszoros Európa-bajnok Kiszli Vanda szombaton 14 órakor az egyesek klasszikus távján áll rajthoz, majd vasárnap Czéllai-Vörös Zsófiával párosban is hajóba ül (12 óra), hogy tovább gyarapítsa érmeinek számát.

Női K-1, rövid kör (3,4 km), döntő
1. Kiszli Vanda 16:39,1, 2. Krisztina Bedecs (szerb) 16:8,04, 3. Susanna Cicali (olasz) 17:14,78..., 6. Csépe Panna 17:25,82 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!