Kajak-kenu

2024.07.20. 16:13

Kollár Kristóf ötödik lett az 1000 méteres döntőben

Egy ötödik helyezés volt az Atomerőmű SE mérlege szombaton a bulgáriai korosztályos vb-n. Kollár Kristóf a kenusok 1000 méteres számában küzdött az éremért.

Teol.hu

A magyar versenyzők egy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek a szombati döntőkben a Plovdivban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon. A paksiak közül Kollár Kristóf volt érdekelt a kenu egyesek 1000 méteres versenyszámában. 

Kollár Kristóf nagyot evezett, és kevésen múlott, hogy nem ért fel a dobogóra a kenusok királyszámában (Fotó: ASE)

Az Atomerőmű SE fiatalja az U23-asoknál volt érdekelt, s lett nagy csatában végül ötödik. A számot a mindössze 20 éve orosz Danila Verasaka nyerte, megelőzve a spanyol Pablo Crespót (22) és a német David Bauschkét (22). A 23 éves Kollár három másodperccel maradt le a dobogóról. 

A viadal honlapja szerint az U23-as korosztályban ezüstérmes lett a magyar női kenu négyes, amelynek tagja volt Horányi Dóra, Zagyvai Borka és Csorba Zsófia mellett a bonyhádi kötődésű Opavszky Réka.

A vb vasárnapig tart a bulgáriai helyszínen, a pénteki döntőkben öt arany-, hat ezüst- és három bronzérmet szereztek a magyarok, akik így már összesen húsz éremnél tartanak Plovdivban. 

Az Atomerőmű SE versenyzői eddig Pálfalvi Viktor révén egy aranyat, Kollár Kristóf és Juhász István révén pedig egy ezüstöt szereztek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!