Kosárlabda

2024.07.11. 15:28

Kosztasz Flevarakisz az Atomerőmű SE vezetőedzője!

Elköszönt Sebastjan Krasovectől az Atomerőmű SE férfi kosárcsapata. Az új edző a görög Kosztasz Flevarakisz lett.

Teol.hu

Kosztasz Flevarakisz komoly edzői múlttal a háta mögött érkezik az Atomerőmű SE-hez

Fotó: Dömötör Csaba

Edzőt váltott az Atomerőmű SE. Pár hete, amikor sajtótájékoztatóra hívta az újságírókat a klub, még arról volt szó, hogy az új idényben is Sebastjan Krasovec dirigálja majd a csapatot, csütörtökön viszont robbant a bomba. Előbb nem sokkal két óra után azt közölte a négyszeres magyar bajnokcsapat vezetése a közösségi oldalon, hogy szakmai egyet nem értés miatt távozik Sebastjan Krasovec, majd alig egy óra múlva már be is jelentették, hogy a görög Kosztasz Flevarakisz ül le a piros-kékek kispadjára. 

Kosztasz Flevarakisz ül le az Atomerőmű SE kispadjára
Kosztasz Flevarakisz ül le az Atomerőmű SE kispadjára (Fotó: Dömötör Csaba)

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Magyarországra és egy ilyen nagy múltú klubot segíthetek, mint az ASE – mondta Kosztasz Flevarakisz a klub közösségi oldalának. – Soha nem voltam a nagy szavak embere, az első feladatunk a megfelelő keret összeállítása lesz, ezt követően a csapaton belüli jó kémiát kell kialakítanunk és fenntartanunk, hiszen fontos, hogy olyan gárdát építsünk, amelyik közösen tud küzdeni minden nap a célokért. Fontos, hogy olyan játékot mutassunk, amivel sok szurkolót tudunk bevonzani a csarnokba, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a jó teljesítményért. Nyilván ehhez idő és türelem is kell, meg persze az, hogy mindenki egészséges legyen. Várom a kezdést!” – fogalmazott a szakember.

Kosztasz Flevarakisz mág az NBA-ben is dolgozott

Flevarakisz 1998-ban kezdte meg vezetőedzői karrierjét a PAOK Thessaloniki csapatánál a görög első osztályban, később többek között Svédországban, Cipruson, Németországban, Lengyelországban is megfordult, többször segítette különböző csapatok munkáját az NBA előszezonjában és a Denver Nuggets játékosmegfigyelőjeként is tevékenykedett, Magyarországon pedig a Sopron KC vezetőedzője volt.

Alakul a paksi csapat kerete
Júniusban, sajtótájékoztatón jelentette be Benke Szilárd (képünkön), Révész Ádám és Halmai Dániel érkezését az Atomerőmű SE. Azt is közölték, hogy hosszabbított két rutinos kulcsember, Eilingsfeld János és Kovács Ákos. A tavalyi keretből távozott Pajor Dávid, Sövegjártó Ábel, Radics Gerzson és Gulyás Milán – valamennyiüknek lejárt a szerződésük, Gulyás ráadásul továbbra is bokasérüléssel bajlódik, ami nem teszi lehetővé számára, hogy magas szinten sportoljon. Maradt Géringer Gergő, Kékesi Kolos és Dorogi Gergő. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!