Felkészülés

2024.07.04. 10:30

A prágai csapat ellen is az erőnléten lesz a hangsúly a Paks csapatánál

Az első komolyabbnak mondható erőpróba előtt áll a nemzetközi kupára és a magyar bajnokságra készülő Paksi FC, amely ma a cseh Bohemians Praha együttesével találkozik a szlovéniai edzőtáborban.

Berg Sándor

Eddig az NB III-as Budaörs (4–1), a szerb élvonalba frissen feljutó Jedinstvo (0–0) és már a szlovéniai edzőtáborban a bolgár első osztályú Hebar FC (6–1) sem számított acélos ellenfélnek Bognár György csapata számára. A szombat óta Catezben készülő paksiakra az ezeknél jóval előrébb jegyzett cseh bajnokságban (Chance Liga) pallérozódó Bohemians vár ma 17.30 órától.

Vécsei Bálint kisebb sérülése már a múlté, teljes értékű munkát végez a Pakssal
Vécsei Bálint kisebb sérülése már a múlté, teljes értékű munkát végez a Pakssal
Fotó: Molnár Gyula

Az eddigi legerősebb ellenfél vár a Paksra

A prágai csapat játékoskeretének összértékét 5,95 millió euróra teszi a mértékadó Transfermarkt, a legértékesebb játékosa pedig a cseh Jan Matousek, a 26 éves támadó középpályás árát 450 ezer euróra becsüli a német oldal. Hozzávetőlegesen: a Paksi FC-t 9,5 millió euróra taksálják, a leginkább piacképes játékos pedig az Eb-kerettartalék Vécsei Bálint a maga 750 ezer eurójával.

A Bohemianst 2022 márciusa óta irányító Jaroslav Vesely az első idényében kupa elődöntőig, a bajnokságban pedig a negyedik helyre vezette a „kengurukat”, ezzel bejutottak az Európa-konferencialiga selejtezőjére (ott a második fordulóban a norvég Bodo/Glimt ejtette ki őket 7–2-es összesítéssel). A mögöttünk hagyott idényben már nem ment ilyen jól a csapatnak, a bajnokságban csak a 13., még nem osztályozó helyet szerezte meg a 16 csapatos ligában.

„A hotelben és a pályán is minden adott ahhoz, hogy elvégezzük azt a munkát, ami ilyenkor esedékes. A legfontosabb most a meccsterhelés megszerzése, hiszen hamarosan már Európa-liga selejtezőt vívunk. Mindenkinek azonos erőnléti állapotba kell kerülnie, ezen dolgozunk, a csütörtöki és a szombati találkozóink lesznek a komolyabb megmérettetéseink a Corvinul elleni tétmérkőzésünk előtt” – fogalmazott a klub honlapján Vécsei Bálint, aki a Budaörs ellen szedett össze kisebb sérülést, ami miatt néhány edzést ki kellett hagynia, de már a csapattal együtt készül.

A Paksi FC utolsó előkészületi meccsét szombaton az Austria Wien ellen tartja a július 11-i El-selejtező előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!