Labdarúgás

2024.06.30. 20:33

Fél tucat gólt lőve kezdett az edzőtáborban a Paks

Az atomvárosiak 6–1-re győzték le a bolgár Hebar FC együttesét a szlovéniai edzőtábor első előkészületi mérkőzésén. A Paksnál Szabó Bálint triplázott, Böde Dániel pedig két gólt jegyzett.

Berg Sándor

A Budaörs elleni 4–1-es győzelem és a montenegrói Jedinstvóval játszott gól nélküli döntetlen után már külföldön, a szlovéniai edzőtáborban lépett pályára Bognár György csapata a Hebar FC ellen. A bolgár élvonal alsóházába tartozó gárda nem késztette nagy erőbedobásra a Paksot, amely már a 12. percben megszerezte a vezetést, a félidőre pedig Szabó Bálint triplázásával 3–0-val ment. A szünet után sem lassítottak a zöld-fehérek, akik – Böde Dániel duplájának is köszönhetően – végül fél tucat gólnál álltak meg.

Szabó Bálint (jobbra) és Böde Dániel góljaival kiütötte bolgár ellenfelét a Paks
Szabó Bálint (jobbra) és Böde Dániel góljaival kiütötte bolgár ellenfelét a Paks
Fotó: Koncz Márton

Az atomvárosiak bő, huszonhét fős kerettel utaztak el szombaton a szlovéniai Catezbe, ahol csütörtökön a cseh Bohemians Prahával találkoznak, a szombati hazaút előtt pedig az osztrák Austria Wiennel mérkőznek meg. A bécsi gárda elleni lesz Bognár György együttese számára a főpróba a július 11-én kezdődő Európa-liga selejtezőjére.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC–Hebar FC 6–1 (3–0)
Catez, Szlovénia
Paks: Simon B. (Borsos, 65.), Osváth (Kovács K., 65.), Lenzsér (Szekszárdi, 65.), Kinyik (Debreceni Á., 65.), Szabó J. (Vas, a szünetben), Silye (Kocsis B., 65.), Ötvös (Windecker, a szünetben), Mezei (Balogh B., a szünetben), Haraszti (Gyurkits, 65.), Szabó B. (Skribek, a szünetben), Tóth (Böde, 65.)
A paksi gólokat Szabó Bálint (12., 39., 44.) és Böde Dániel (72, 90.) szerezték, illetve egy öngól is született

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!