Tv ajánló

2024.07.02. 18:00

(Túl)súlyos kérdések merültek fel

A Malacka cím eléggé félrevezető, mert nem egy aranyos mese, hanem egy sötét spanyol dráma-thriller, amelyet Carlota Pereda írt és rendezett egy korábbi rövidfilmje alapján.

Brunner Mónika

Az író és rendező, Carlota Pereda Fotó: Shutterstock

Mint már említettük, a történet nem egy bájos kismalacról szól, hanem egy Sara nevű túlsúlyos tinédzser lányról, akit rendszeresen csúfolnak a külalakja miatt. Spanyolország délnyugati részén, egy kicsi faluban éli az életét, és szenved attól, hogy külseje miatt folyamatosan piszkálják, megalázzák. „Disznónak hívnak” kiáltja a filmben, miközben egyfolytában kritizálják, és rendszeresen be is szólnak neki. Egyik nap nyáron ellátogat a helyi uszodába, de zaklatói ellopják a hátizsákját és a ruháit, mellékesen majdnem belefojtják a vízbe. A történetet árnyalja, hogy a vidéken ekkoriban éppen egy sorozatgyilkos garázdálkodik. Miközben Malacka hazafelé ballag a strandról, meglát egy parkoló furgont, amelyben az őt zaklató lányok vannak, elrabolták őket, már sejthető, hogy ki. Malacka pedig úgy dönt, hogy nem szól egy szót sem arról, amit látott. A film csak felnőtteknek ajánlott, és nem könnyed szórakozás, hiszen nehéz kérdéseket boncol, olykor majdnem szó szerint.

Malacka, spanyol dráma-thriller, Cinemax2, 23.05.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában