Szövetség

2024.07.04. 20:24

A Patrióták Európáért ezekkel a pártokkal bővülhet hétfőig (videó)

Az európai pártok sorra jelentik be csatlakozási szándékukat.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) beszél, mellette Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke (b) és Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke (j) sajtótájékoztatón Bécsben 2024. június 30-án

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Amióta az Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis által megalakított jobboldali Patrióták Európáért pártszövetség megjelent a politikai térképen, az európai pártok sorra jelentik be csatlakozási szándékukat - írja a Magyar Nemzet.

Elsőként a portugál Chega nyilvánította ki csatlakozási szándékát de a Hír TV értesülései szerint a Dán Néppárttal, a belga Flamand Érdekkel, illetve az Észt Konzervatív Néppárttal bővülhet a lista.

Orbán Viktor Robert Fico szlovák miniszterelnök Smer pártjával és Janez Jansa volt szlovén kormányfő Szlovén Demokrata Pártjával is tárgyalásokat folytat, továbbá várhatóan a Geert Wilders vezette holland Szabadságpárt és a Matteo Salvini vezette Liga is belép a szuverenista frakcióba.

„Dolgozunk rajta” 

– fogalmazott korábban az olasz politikus a Hír TV-nek.

Kedden Marco Zanni, a Liga olasz párt politikusa, az Identitás és Demokrácia (ID) európai parlamenti frakcióvezetője a Corriere della Sera című napilapnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy 

a patrióták képviselik az alternatívát Európában.

Az ID politikusa szerint az Orbán Viktor kezdeményezte pártszövetség, 

az első alapkőnek számít, az első felvett kesztyű kihívásként mindazoknak, akik a jelenlegi status quóval szembeszállnak.

Véleménycikkében a Die Welt azt írta, hogy 

ha Orbán tervei megvalósulnak, az új csoportosulás az EP harmadik legnagyobb frakciójává válhat, megelőzve ezzel az ECR-t.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában