Női futsal

2024.07.07. 13:06

A két ezüstéremmel túlteljesítette az elvártakat a Tolna-Mözs

Kissé váratlanul érte az elismerés Reveland Zoltánt, a 2F-Bau Tolna-Mözs trénerét, aki lapuknak elmondta, játékosai nélkül szóba sem került volna a neve a szövetségnél az Év edzője szavazáson.

Berg Sándor

– Gratulálok az elismeréshez, azt hiszem, jobb helyre aligha kerülhetett volna ez a díj.
– Köszönöm, én is úgy gondolom, hogy kétesélyes volt a szavazás kimenetele: vagy Viza Krisztián, a bajnok TFSE edzője kaphatta volna a díjat vagy én. Ám ennek ellenére azért kicsit mégis meglepetésként ért, hogy a tolnai sikerek előbbre valók, mint az NB I-es aranyérem – válaszolta lapunknak Reveland Zoltán, a 2F-Bau Tolna-Mözs női csapatának trénere, akit a 2023/2024-es idény legjobb vezetőedzőjének választottak meg a női szakágban. – Azt nem tudom, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe, de hozzáértő szakemberek szavaztak (a versenykiírásnak megfelelően a szövetségi kapitányok, a szakágvezető és a Futsal Bizottság tagjai – A szerk.), akiknek ezúton is köszönöm, megtisztelő számomra ez a díj.

A realitást felülírva szerepelt idén a Tolna-Mözs, véli Reveland Zoltán
A realitást felülírva szerepelt idén a Tolna-Mözs, véli Reveland Zoltán
Fotó: Kiss Albert

– Azért az élvonalban elért ezüstérem és a Magyar Kupa döntő nem kis teljesítmény.
– Ez is azt mutatja, hogy Tolnán jó munkát végzünk, de ez elsősorban a játékosaimnak köszönhető. Ha ők nem szerepeltek volna ilyen jól a szezonban, akkor szóba sem került volna a nevem a szavazáskor. Itt meg kell említeni Folk Zsuzsanna nevét, aki harminc találattal lett az idény gólkirálynője, valamint Deczki Vandát, akit az év kapusának választottak meg. De sorolhatnám még a neveket, tényleg mindenki hozzátette a magáét. Amióta Tolnán dolgozom, ez volt a legeredményesebb év, hiszen bár a csapat megnyerte már egyszer a Magyar Kupát, a bajnokságban akkor bronzérmet szerzett.

– Akkor ezek szerint elégedett a 2023/2024-es szezonnal?
– Sosem vagyok az teljesen, de ha a realitást nézzük, mégis az lehetek. Mondhatni túlteljesítettük azt, amit a lehetőségeink predesztináltak az idény előtt, de akár meglepetésnek is nevezhetjük, hogy döntőbe jutottunk a bajnokságban. Ám nem éremtelenül, mert a DEAC elleni két elődöntős mérkőzésen masszív teljesítményt nyújtottunk és kihasználtuk, hogy a debreceniek akkor nem játszottak csúcsformában. Amennyi áldozatot tettek a lányok a sikerekért, megérdemelték a döntőt. Ott aztán valamivel nagyobb tudás győzedelmeskedett felettünk. Ami hiányérzet volt, az a Magyar Kupa fináléja, ahol egyetlen mérkőzésen kellett volna jól teljesíteni a Debrecen ellen, ez azonban sajnos elmaradt.

– A következő szezonban meg lehet ezeket az eredmények ismételni, vagy akár túl is szárnyalni?
– Két újabb ezüstérem azt gondolom, ismét bravúrnak számítana. Sok minden képlékeny még, talán két-három hét múlva realizálódnak a dolgok. Már most vannak változások a keretben, sajnos Szalkai Kitti abban a formában sem tudja folytatni pályafutását, ahogy az elmúlt szezonban tette, míg Koch Fruzsina a nagypályás karrierjét választotta és csak koncentrál. Rajtuk kívül Krascsenics Petra és Paranai Enikő is elköszönt a csapattól. Simon Ferenccel szóban már megállapodtunk, hogy maradok a klubnál, és augusztus elején elkezdjük a felkészülést az új idényre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában