Állatok világnapja

2 órája

Az állatok világnapja alkalmából érzékenyítették a kicsiket

A szekszárdi Wunderland Óvoda idén második alkalommal csatlakozott az országos állatvédelmi témahéthez, amely több száz oktatási intézményt és gyermekvédelmi szervezetet mozgatott meg.

Farkas Eszter

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztos programjának célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, valamint az állatok védelmére, szeretetére és tiszteletére nevelje a fiatal generációt. 

Az állatok világnapja alkalmából a héten több programot is szerveztek a Wunderland óvodába
Az állatok világnapja alkalmából a héten több programot is szerveztek a Wunderland óvodába
Fotó: Makovics Kornel

– A Wunderland óvodában már évek óta hagyomány az állatok világnapjának megünneplése, és az állatvédelmi témahét is fontos része a pedagógiai programunknak – tudtuk meg Häfner Adél intézményvezetőtől. Az idei projekthét szeptember 30. és október 4. között zajlott, és számos érdekes programot kínált a gyerekek számára. Ezek a tevékenységek nemcsak az állatok iránti szeretetet és felelősséget erősítették, hanem a közösségi érzés, az egymásra való odafigyelés és a türelem fejlesztésében is szerepet játszottak.

Nemcsak az állatok világnapja tartogatott meglepetést

A programok között kiemelt helyet kapott a Perecz Viktor által tartott bemutató. A habilitációs kutyatréner Leo nevű kutyájával érkezett az óvodába. A gyerekeknek lehetőségük volt a kutya simogatására, fotózkodásra, valamint egy érzékenyítő beszélgetés során sok érdekes információt kaptak a kutyákról és a felelős állattartásról.

Az óvodai tornaterem ezúttal állatsimogatónak adott helyet, a gyerekek közvetlen közelről ismerkedhettek meg nyulakkal, hörcsögökkel, csigákkal, papagájokkal, teknősökkel, sőt tyúkokkal és kakasokkal is. Emellett a csoportok több alkalommal kirándultak állatkertbe, állatsimogatóba és közeli tanyákra, ahol testközelből figyelhették meg az állatok életét, gondozását, és maguk is besegíthettek az állatok ellátásába.

A témahét egyik különleges vendége dr. Orosz Adél állatorvos volt, aki játékos foglalkozásokon keresztül ismertette meg a gyerekeket a kis kedvencek ápolásával és táplálásával. A gyerekek plüssállatokat gyógyítottak és állatmentő történeteket hallgattak meg, ami tovább erősítette bennük az állatok iránti empátiát.

Jótékony akció

A Wunderland Óvoda idén is gyűjtést szervezett a Szekszárdi Kutyamenhely és az Őcsényi Rózsa Tanya állatainak megsegítésére. A szülők és gyerekek közös erővel nagy mennyiségű állateledelt és takarót gyűjtöttek össze, amit a két szervezet nagy örömmel fogadott.

Fotó: Makovics Kornel

A programsorozat sikeressége nemcsak a gyerekek állatok iránti szeretetének elmélyítésében, hanem a közösségi összefogás és támogatás fontosságában is megmutatkozott. Az óvoda köszönetet mondott a szülőknek a segítségért és támogatásért, hiszen a közös erőfeszítések révén a kicsik nemcsak élményekkel gazdagodtak, hanem értékes tudásra is szert tettek az állatvédelem és a felelős állattartás terén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában