A rangadó előtt

2 órája

A legutóbbi két telt ház bejött a Paksnak a Ferencváros ellen

Ötödször lesz telt ház a 2019-ben átadott új Fehérvári úti stadionban. A Paksi FC és a Ferencváros vasárnap 18 órakor csap össze az OTP Bank Liga 9. fordulójának rangadóján.

Berg Sándor

Csütörtök délutánra minden jegy elkelt, vagyis telt ház előtt rendezheti meg vasárnap a Magyar Kupa-győztes és a bajnoki címvédő találkozóját, azaz a Fehérvári úti stadionban több, mint négyezer néző lesz jelen a Paks–Ferencváros rangadón. A 2019 augusztusában átadott új arénában eddig négy alkalommal lépte túl a nézőszám a négyezret, valamennyiszer a rekordbajnok vendégszereplésekor. Kétezer-huszonegy októberében a hivatalos adatok szerint 4011-en, a következő esztendő áprilisában 4201-en, egy évvel később 4280-an, decemberben pedig 4201-en voltak kíváncsiak a helyszínen  a Paks–Fradi összecsapásra.

Az utolsó két Paks–Ferencváros rangadón a hazaiak örülhettek a végén
Az utolsó két Paks–Ferencváros rangadón a hazaiak örülhettek a végén
Fotó: Török Attila

Pascal Jansen együttese csütörtökön még Európa-liga mérkőzést vívott a Tottenhammel, ahol az első játékrész eleje és a találkozó hajrája egyértelműen a Ferencvárosé volt, de végül 2–1-re az angolok nyertek. 

„Nehéz megjósolni, hogy a Fradi milyen állapotban lesz, velünk is előfordult, amikor versenyben voltunk a nemzetközi porondon, hogy a hétközi kupamérkőzés után jól futballoztunk a bajnokin, de az is, hogy rosszul. Egy biztos, a Ferencváros kerete messze a legerősebb a magyar mezőnyben, azaz gond nélkül jó állapotban lévő csapattal tud felállni. Pakson azért néhányszor már megfogtuk a Fradit, és bár nagyon nehéz kilencven perc elé nézünk, hazai pályán egyértelműen a győzelem megszerzése a célunk” – fogalmazott Windecker József a Nemzeti Sportnak, aki az előző fordulóban győztes gólt szerzett a Fehérvár otthonában, s öt találattal, az újpesti Matija Ljujiccsal holtversenyben, vezeti a góllövőlistát.

A két legutóbbi Paks–Fradi találkozón a hazaiak örülhettek, mindkétszer 3–2-es győzelemnek. Az atomvárosi gólszerzők közül már csak Papp Kristóf szerepel a csapatban, Varga Barnabás éppen a fővárosiakhoz igazolt. Ám nemcsak a paksiakkal gólkirályi címet szerző csatárra kell majd odafigyelni vasárnap (aki a Tottenham ellen két gólt is szerzett, az elsőt azonban les miatt nem adták meg), de arra a Saldanhára is, aki két bajnokin ötven perc alatt négy találatnál jár már az NB I-ben. 

– Gólérzékeny támadó, természetesen figyelni kell rá, de ez elmondható a Fradi bármelyik játékosáról. Nem egy valakire kell koncentrálnunk, legyen szó Zachariassenről vagy Traoréról, az lesz a dolgunk, hogy megállítsuk őket nyilatkozta korábban portálunknak Szabó János.

OTP Bank Liga, 9. forduló
Paksi FC–Ferencváros
Fehérvári úti stadion, vasárnap, 18 óra. Tv: M4 Sport

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában