Voksolás

4 órája

Szekszárd vezeti a Tesla Supercharger szavazást

Szekszárd vezeti a nemzetközi Tesla szavazást, 1653 vokssal. Az olasz Taranto és a magyar Keszthely ugyan szorosan követik, de a Tolna vármegyei város egyre közelebb kerül ahhoz, hogy Magyarország következő Tesla töltőállomásának otthona legyen. A verseny szoros, ezért minden szavazat döntő jelentőségű lehet, hogy Szekszárd nyerjen, és egy újabb Tesla Supercharger állomással gazdagodjon.

Bencze Péter

Szekszárd jelenleg is az első helyen áll a Tesla Supercharger telepítési szavazáson, 1653 szavazattal, szorosan követi az olaszországi Taranto (1533), és a magyar Keszthely (1524). Amint azt korábban megírtuk, a helyiek által leadott voksok végeredménye döntheti el, hogy hová kerüljön a következő magyarországi Supercharger állomás, és ha Szekszárd nyer, ez lehet az ország 11. Tesla töltője. Az Elon Musk vezette vállalat rendszeresen kikéri a közösség véleményét a töltőállomások helyszíneiről, így most a helyiek aktív részvétele kulcsfontosságú lehet.

Szinte hihetetlen, de még mindig Szekszárd vezeti a nemzetközi szavazást, így a könnyen lehet, hogy a városban épülhet új Tesla Supercharger.
Szinte hihetetlen, de még mindig Szekszárd vezeti a nemzetközi szavazást, így a könnyen lehet, hogy a városban épülhet új Tesla Supercharger.
Forrás: Világgazdaság

A verseny fokozódik

Az amerikai Tesla rendszeresen indít szavazásokat világszerte, hogy az elektromos autót használók eldöntsék, hol épüljenek új Supercharger állomások. Magyarországról öt város, köztük Sopron, Keszthely, Balatonfüred, Veszprém és Szekszárd van a jelöltek között. Szekszárd vezető pozíciója erős, de minden szavazat számít, hiszen a verseny szoros, és egyetlen telepítésről van szó, amely akár Keszthelyre is kerülhet.

Tesla Supercharger: Gyors töltés és hatékony utazás

A Tesla Supercharger állomásai lehetővé teszik az elektromos autók ultragyors töltését, 120-250 kW-os teljesítménnyel. Jelenleg Magyarországon már tíz városban található Tesla töltőállomás, és ezek száma hamarosan bővülhet. A közösségi szavazás meghatározza, hogy Szekszárd, Keszthely vagy egy másik város nyer-e.

Így szavazhat Szekszárdra

A voksoláshoz mindössze egy rövid regisztrációra van szükség a Tesla hivatalos oldalán. Ezt követően egy voksoló öt ajánlást adhat le, öt településre. Az nem világos, hogy pontosan meddig tart a Tesla akciója, mivel a korábbi etüdök során is voltak csúszások.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában