Gastroblues Fesztivál

2024.07.07. 10:27

A templomi koncertek jótékony célt szolgáltak

A 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál szombati napjának templomi koncertjei nem csupán zenei élményekkel gazdagították a résztvevőket, hanem jótékony célt is szolgáltak. Az esemény különleges hangulatát tovább fokozta, hogy a napot templomi koncertekkel nyitották meg az Evangélikus templomban, ahol a különféle műfajok találkoztak a szakrális tér különleges akusztikájával.

Farkas Eszter

A fesztivál szervezői a templomi koncertekkel a kárpátaljai Visk óvodájának támogatását célozták meg. Jenei Mónika, a viski református lelkész felesége személyesen számolt be a koncertek előtt a jelenlegi háborús helyzetről, ráirányítva a figyelmet a szükségletekre és a közösségi összefogás fontosságára.

A templomi koncertek sorát a Kormorán együttes tagjai nyitották meg a Gastro Blues Fesztiválon
A templomi koncertek sorát a Kormorán együttes tagjai nyitották meg a Gastroblues Fesztiválon
Fotó: Farkas Eszter

A templomi koncertek

A templomi koncertek sorát a Kormorán együttes tagjainak – Fehér Nóra, Vadkerti Imre, Szekeres Zoltán és Koltay Kurszán – előadása nyitotta meg. A két tehetséges énekes csodálatos harmóniában énekelt, míg Koltay Kurszán lenyűgöző zongorajátéka és Szekeres Zoltán virtuóz gitárjátéka teljes áhítatba merítette a hallgatóságot. Repertoárjukban helyet kaptak a legszebb magyar dalok, valamint az Ave Maria is. Előadásuk mélyen megérintette a közönséget, és emlékezetes pillanatokat szerzett mindenkinek.

A templomi koncertek második fellépője Kelemen Adrián volt, akit Szebényi Dániel és Mike Gotthard párosa, a Blues MD koncertje követett. Fellépett még Pál Balázs Jenő és Czakó József duója, majd a templomi koncertek sorát Petruska és Pintér Petra zárta. A nap további részében is színes programokkal várták az érdeklődőket. A gasztronómiai élvezetek mellett számos további zenei fellépő is színpadra lép még. A Gastroblues Fesztivál idei programja is bizonyítja, hogy a zene és a gasztronómia tökéletes párost alkotnak, és együttesen felejthetetlen élményt nyújtanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában