Labdarúgás

2024.07.04. 19:46

Szappanos Péterrel sem tudta elkerülni a vereséget a Paks

Nyári felkészülése alatt az első vereségét szenvedte el a Paksi FC, amely a szlovéniai edzőtáborban 4–1-re kikapott a cseh élvonalbeli Bohemians Prahától.

Berg Sándor

Az edzőtábor második felére szinte teljessé vált a Paksi FC kerete, csupán Hahn János hiányzik a fedélzetről. A támadó elhúzódó betegsége miatt előreláthatólag csak a tábor után, az atomvárosban tud újra a csapathoz csatlakozni. Megérkezett viszont Catezbe Szappanos Péter, aki az Európa-bajnoki szereplés után szűk egy hét pihenőt kapott a szakmai stábtól, valamint az a Papp Kristóf, aki ­Hahnhoz hasonlóan az elmúlt napokban nem volt teljesen egészséges.

Szappanos Péter volt a Paks kezdőkapusa a csehek ellen
Szappanos Péter volt a Paks kezdőkapusa a csehek ellen
Fotó: Koncz Márton

„Én már túl vagyok a betegségen, bakteriális tüdőgyulladásom volt, de már minden rendben. Újra százszázalékos vagyok, így folytatódhat a munka. Várom a Corvinul elleni találkozónkat” – fogalmazott a paksifc.hu oldalnak a középpályás.

A bakteriális tüdőgyulladáson átesett Papp Kristóf még nem, Szappanos Péter – és az egyenlőre az atomvárosiakkal készülő Könyves Norbert – viszont pályára lépett a Bohemians Praha elleni előkészületi mérkőzésen. A csehek, akiknek ez volt az első edzőmeccsük, szűk negyedóra után már 2–0-ra vezettek, amit az első félidő végéig meg tudtak őrizni. A szünet után gyorsan jött a szépítő találat Szabó Bálinttól, de az újabb gólokat a prágai csapat lőtte.

Az atomvárosiak így két győzelem (Budaörs 4–1, Hebar 6–1) és egy döntetlen (Jedinstvo 0–0) után elkönyvelték első vereségüket a nyár folyamán. Bognár György együttese szombaton az Austria Wien ellen tartja főpróbáját Szlovéniában, ahonnan még a mérkőzés napján haza utazik Paksra. Onnantól már hazai környezetben készülnek Böde Dánielék a jövő csütörtöki, Corvinul Hunedoara elleni hazai Európa-liga-mérkőzésre.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC–Bohemians Praha (cseh, I.) 1–4 (0–2)
Ptuj
Paks: Szappanos – (Borsos, 71.), Osváth (Kovács, 71.), Lenzsér (Haraszti, 65.), Kinyik, Szabó J. (Debreceni Á., 79.), Silye (Kocsis B., 71.), Windecker (Skribek, 65.), Mezei (Vécsei, 65.), Szabó B. (Balogh B., 65.), Könyves (Ötvös, a szünetben), Tóth B. (Böde, a szünetben)
Gólszerző: Szabó B. (55.), illetve ­Drchal (6.), Hruby (11.), Ristovszki (78.), Zeman (82.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!