Jó reggelt!

2024.07.07. 09:25

Mi a szexuális szogláltatás TEÁOR-száma?

Utánajártunk, milyen TEÁOR-számot kell a prostituált hölgyeknek a szolgáltatásuk ellenértékéről kiállított számlára írni.

Wessely Gábor

A kép illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A prostitúció 1999 óta legálisan űzhető mesterség Magyarországon, és 2007-től vállalkozói engedély is váltható rá. Gondoltam, megnézem a nyilvántartásban a TEÁOR-számát. A Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatalnál használatos kódrendszer, amelyet a cégjegyzékben is fel kell tüntetni. 

Ezt az egy betűből és négy számjegyből álló kódot a szolgáltatást nyújtó hölgyeknek (uraknak) kell ráírniuk a szabályosan kitöltött áfás számlára. Hisz az ügyfél – például egy vállalkozó – költségként szerepeltetheti a könyvelésében (amit a felesége vezet). Vagy az is előfordulhat, hogy NAV-ellenőr végez próbavásárlást – mint egy étteremben vagy egy fodrásznál –, és nagy bukta lehet a számlaadási kötelezettség elmulasztásából! 

Ám konkrétan ilyen TEÁOR-szám nincs. Biztosan besorolták az „egyéb üzleti tevékenységek” közé. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában