Hazamehetett

2 órája

Megszólalt a dunaföldvári gyilkosság gyanúsítottja: azt mondta önvédelemből késelt (galéria)

Szombaton délután tartották meg a Szekszárdi Törvényszéken azt a tárgyalást, amelyen arról döntöttek: letartóztassák-e a dunaföldvári gyilkossággal gyanúsított férfit. Az ügyész szerint ez nem volt indokolt, és a bíró is így látta, ezért a hatvanéves támadó úgynevezett bűnügyi őrizetbe került. A dunaföldvári gyanúsított a tárgyalást követően röviden nyilatkozott portálunknak. Azt mondta, a 24 éves áldozat, akit megszúrt, meg akarta ölni a családját, ezért rántott kést.

Bencze Péter

Csütörtök óta tartja lázban az egész országot, hogy vajon pontosan mi vezethetett a dunaföldvári gyilkossághoz. A támadó férfi most azt mondta, azért szúrta meg a 24 éves áldozatot – aki a lánya barátja volt – mert az rájuk rontott az éjszaka közepén. A tárgyalást követően a dunadöldvári gyilkossággal gyanúsított férfi láthatóan megtörten, a lábát húzva sétált ki a bíróság épületéből. Amint fogalmazott, nagyon nehéz napokon van túl, és most, hogy szabadon engedték, nem vágyik semmi másra, mint hazamenni a családjához, akiket – saját bevallása szerint – csak védeni próbált.

Láthatóan megkönnyebülve, mosollyal arcán lépett ki a Szekszárdi Törvényszék ajtaján a dunaföldvári gyilkos. A férft ügyvédje, dr. Duzs Edit követte.
Láthatóan megkönnyebülve, mosollyal arcán lépett ki a Szekszárdi Törvényszék ajtaján a dunaföldvári férfi. ügyvédje, dr. Duzs Edit követte.
Fotó: Bencze Péter

Az ügyvéd fellebezett

A férfi ügyvédje, dr. Duzs Edit szintén interjút adott portálunknak. A védő arról számolt be, hogy nem elégedettek a bíróság döntésével. Szerinte semmi ok nincs arra, hogy az ügyfelét bűnügyi felügyet alá helyezzék. Éppen ezért a jogász fellebbezést nyújtott be, azt szeretné elérni, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi szabadlábon védekezhessen.

dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a bűnügyi felügyeletet 40 napra szabta ki a bíró. A döntés értelmében pedig a gyanúsított ez idő alatt nem hagyhatja el Tolna vármegyét. A szóvivő azt is elmondta, hogy az ügyészség eleve ezt kérte a bíróságtól. Ebből arra lehet következtetni, hogy a nyomozás során most rendelkezésre álló információk szerint könnyen lehet, hogy a késelő férfi valóban a családját próbálta megvédeni a későbbi áldozattól, így a rendőrség vélhetően vizsgálja, jogos önvédelemből történt-e a gyilkosság.

Szombaton sikerült beszélnünk egy idős nővel is, aki Dunaegyházán – ugyanott, ahol az áldozat is élt – lakik. Ő arról számolt be, a fiatal férfit mindenki zárkózottnak ismerte a faluban, és szinte alig látták a településen. A megszólaló szerint az azóta elhunyt férfi börtönben is volt, nagyjából egy évig nem látták őt a településen. Az asszony azt is elmondta, úgy tudja, azért kezdett tombolni azon a végzetes éjszakán, mert nem tudta megemészteni, hogy későbbi támadójának lánya szakított vele.

Nehéz körülmények között neveli gyermekeit a dunaföldvári gyanúsított

Korábban Dunaföldváron készített interjúink alapján egyébként a támadó és a felesége három gyermeket nevelhettek otthonukban. Közülük ketten súlyos betegek, a lakást sem tudják elhagyni és folyamatos ápolásra szorulnak. A kést rántó férfiről mindenki úgy számolt be, hogy rendes embernek ismerték, aki családfenntartóként fuvarozó cégeknél dolgozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában