Baleset

2024.08.17. 09:37

Rádőlt a fa a buszra, két utast, egy sofőrt találtak

Késő este indult Kecskemétről az az autóbusz, amelyre aztán a térségen átvonuló vihar következtében rádőlt egy fa. Az eset augusztus tizenötödikén hajnalban történt Dunaföldváron. A buszt kicsivel több mint fél óra alatt szabadították ki a rádőlt fától.

Brunner Mónika

Vihar miatt rádőlt a fa az autóbuszra 2024. 08. 15-én Dunaföldváron

Fotó: Facebook

Csányi Imre, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka lapunknak elmondta, hogy a buszsofőr a 112-t hívta segítségért, és ők voltak a legközelebb a balesethez. A riasztástól számítva durván tizenkét perc alatt a helyszínen voltak. Szervezetük önállóan beavatkozó egyesület, így maguk számolták fel a káreseményt. Nyolcan dolgoztak a helyszínen, kicsivel több mint fél óra alatt szabadították ki a buszt a rádőlt fa fogságából. 

Vihar miatt rádőlt a fa az autóbuszra 
2024. 08. 15-én Dunaföldváron
Vihar miatt rádőlt a fa az autóbuszra augusztus tizenötödikén Dunaföldváron, nyolc önkéntes tűzoltó dolgozott a helyszínen, kicsivel több, mint fél óra alatt szabadították ki a buszt a fa fogságából
Fotó: Facebook/Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 

Rádőlt a fa a buszra 

Csányi Imre a helyszínen tapasztalt állapotokról elmondta, hogy egy szerződéses járatot szabadítottak ki a fa fogságából, amelyen két utast és a sofőrt találták. Hozzátette, hogy a buszvezetőnek szerencséje volt, hogy a fa pont középen kapta el a buszt, így nem tudta megsebesíteni. Rekonstruálva a történteket, a parancsnok elmondta, hogy ahogy haladt az autóbusz és dőlt a fa, az alsó ágait kezdte törni a busz, a sofőr befékezett, és ami a fával együtt jött, az a busz hátuljára esett. A busz szélvédője megrepedt, és egy kar vastagságú faág szúrta át a busz homlokfalát. 

Dunaföldvár, fa dőlt a buszra a vihar miatt, 2024. 08. 15. Kicsivel több, mint fél óra alatt szabadították ki a buszt a fa fogságából
Ahogy haladt az autóbusz és dőlt a fa, az alsó ágait kezdte törni a jármű, a sofőr fékezett, és ami a fával együtt jött, a busz hátuljára esett. Hárman voltak a buszon, szerencsére senki nem sérült meg Fotó: Facebook/Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A járat folytatta útját 

A Volánbusz Zrt. hivatalos tájékoztatása szerint a Volánbusz 5227/505 számú, Kecskemét, Daimler 1. kaputól augusztus tizennegyedikén 23:35-kor induló, Dunaújváros, autóbusz-állomásra tartó járatát augusztus tizenötödikén hajnali negyed kettőkor Dunaföldváron, a 6-os számú főút kivezető szakaszán baleset érte. A NIJ-351 forgalmi rendszámú autóbuszra – a térségen átvonuló vihar következtében – rádőlt egy fa. Személyi sérülés nem történt, a járat az akadály elhárítása után folytatta útját.

Az első hírek huszonkét utasról szóltak, de valójában csak ketten utaztak rajta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában