Teol.hu videó

2024.09.13. 16:20

Több mint 5 milliárd forint a tét az ötöslottón – te mire költenéd? (videó)

Minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye vár gazdára Magyarországon, és a lottózók lázasan vásárolják a szelvényeket. De vajon mit kezdenének az emberek az 5,1 milliárd forinttal, ha ők lennének a szerencsések? Három játékos osztotta meg velünk terveit a nagy nyereménnyel kapcsolatban.

Balogh Éva

A szeptemberi lottószelvény-eladások szárnyalnak, ami nem az évszakváltásnak, hanem annak köszönhető, hogy az ötöslottón 5,11 milliárd forint a főnyeremény. De vajon mire költené az emberek többsége ezt a mesés összeget? Három játékost kérdeztünk meg erről.

lottónyeremény
Ahogy nő a nyeremény, úgy nő a játékkedv is
(Fotó: Makovics Kornél)

Noémi: „Először jótékonykodnék”

Noémi a nyeremény egy részét jótékony célokra fordítaná, főként beteg gyermekek támogatására, de nem feledkezne meg a családról, barátokról és persze saját magáról sem. – Megteremteni magamnak az anyagi biztonságot: ház, autó, aztán beutaznám a világot – mondja. Noémi hisz abban, hogy nagyobb összegért érdemes pénzügyi szakértőt bevonni, bár úgy érzi, hogy ő maga is boldogulna. Azt pedig, hogy magában tudná-e tartani a nyeremény tényét, azt mondja, kizárt dolog, a családnak és a barátoknak azonnal elmondaná a nagy hírt.

István: „Nem hiszem, hogy nyernék”

István gyakran elgondolkodott már azon, mire költene, ha nyerne. Elsősorban a családját támogatná, saját bevallása szerint viszont nincsenek nagy igényei.  Valószínűleg vennék egy házat, mert albérletben lakom. A gyerekeim is elsőséget élveznek, az ő jövőjük biztosítása az első.

Bár maga ritkán lottózik, a fia rendszeresen próbára teszi a szerencséjét. István azonban nem derűlátó a nyerési esélyeket mérlegelve. Úgy gondolja, ez lejátszott dolog, és a halandó embernek vajmi kevés esélye van nyerni. Szerinte nem is szabadna hagyni ennyi ideig halmozódni a főnyereményt, azt le kellene bizonyos összeg után osztani azok között, akiknek lett találatuk. 

Balázs: „Amikor nagy a tét, még én is játszom”

Balázs, aki lottózót üzemeltet, azt tapasztalja, hogy a nyeremények növekedésével együtt nő az emberek játékkedve is. – Természetes, hogy amikor nagyobb a nyeremény, több szelvényt vesznek – mondja. Saját bevallása szerint ilyenkor még ő maga is játszik, annak ellenére, hogy máskor inkább a sportfogadásra koncentrál. – A magas tétek vonzzák az embereket, és amikor milliárdos nyereményről van szó, a lottózás népszerűsége látványosan megnő.

Miért nőnek ilyen gyorsan a lottónyeremények?

Különleges év 2024 a lottó történetében, hiszen az év elejétől a nyeremények személyi jövedelemadó-mentességet élveznek. Ha nincs nyertes, a nyeremények gyorsabban halmozódnak. Az emberek különösen figyelnek az olyan napokra, mint péntek 13., amikor sokan úgy vélik, nagyobb eséllyel nyerhetnek. A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint ilyenkor a játékosok 47 százaléka előszeretettel játssza meg számait az ötöslottón, 44 százalékuk pedig papíralapú sorsjegyet vásárol ilyenkor. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában