Előadás lesz az MCC-ben

2024.07.02. 12:14

Megmásztam a gyilkos hegyet

„Megmásztam a gyilkos hegyet” címmel a legsikeresebb élő magyar expedíciós hegymászó mutatja be annak a sajátságos életformának rejtelmeit, amelyet a Himalája csúcsaira törők mondhatnak magukénak.

Szepesi László

Varga Csaba expedíciós hegymászó aki megmászta a Nanga Parbat 8126 méteres hegyet (beküldött fotó)

Varga Csaba, a legtöbb megmászott nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó július 4-én, csütörtökön délután öt órától tart előadást az MCC szekszárdi képzési központjában.

Mint mondja, kellő edzettséggel, elegendő, szintén oxigént használó serpával, ideális időjárási körülmények között az Everest lényegében bárki számára simán megmászható. Viszont ő, hátizsákjában egy magyar zászlóval, oxigénpalack és serpák segítsége nélkül teszi ezt, ami már egy egészen más műfaj.

Varga Csaba, élménybeszámolójában legújabb expedíciójáról, a gyilkos hegyként emlegetett, 8126 méter magas Nanga Parbat meghódításáról is mesél.
A találkozóra, előadásra a https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/-megmasztam-a-gyilkos-hegyet- internetes oldalon lehet regisztrálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában