Labdarúgás

2024.07.20. 20:43

Győztes meccsel hangolt a Konferencialigára a Paks

A legutóbbi NB II-es bajnokság meglepetéscsapatát, a HR-Rent Kozármislenyt győzték le edzőmeccsen az atomvárosiak. A Paksi FC csütörtökön a ciprusi AEK Larnaca együttesét fogadja a Konferencialiga második fordulójában.

Teol.hu

Két nappal azt követően, hogy a Paks idegenben 2–0-ra legyőzte a román Corvinult az Európa-liga első fordulójának visszavágóján (és búcsúzott 4–2-es összesítéssel), Bognár György együttese szombaton edzőmeccset vívott a Kozármisleny csapatával.

Szabó Bálint két gólt vállalt a Paks ötöséből a Kozármisleny ellen
Szabó Bálint két gólt vállalt a Paks ötöséből a Kozármisleny ellen
Fotó: Makovics Kornél

Az atomvárosiaknál olyan játékosok kaptak szerepet az NB II. legutóbbi ötödik helyezettje ellen, akik nem, vagy csak epizódszerepet játszottak a csütörtöki nagyszebeni mérkőzésen. Így pályára lépett többek között Simon Barnabás, Lenzsér Bence, Vas Gábor, valamint az a Szabó Bálint is, akit a Corvinul elleni hazai „odavágón” állítottak ki. Utóbbi ráadásul duplázott, míg Tóth Barna háromszor vette be a mislenyi kaput.

A Paks július 25-én, csütörtökön 19 órakor a ciprusi bajnoki ezüstérmes AEK Larnaca együttesét fogadja a Konferencialiga második fordulójának első mérkőzésén.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC–HR-Rent Kozármisleny 5–1 (3–1)
Paks, edzőpálya
Paks: Simon B. – Szekszárdi, Vas, Lenzsér, Szabó B., Debreceni Á., Gyurkits, Balogh B., Skribek, Kocsis B., Tóth B. Csere: Földi, Horváth K., Győrfi, Lapu
Gólszerző: Tóth B. (18., 33., 35.), Szabó B. (53., 85.), illetve Kirchner (26.)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!