Labdarúgás

2024.07.15. 07:27

Paksi FC: a gyalázatos hazai vereséget kellene feledtetni

Vízválasztó lesz a mostani hét az atomvárosi futballisták életében. A Paksi FC játékosai csütörtökön vívják az Európa-liga visszavágóját a vajdahunyadi Corvinul vendégeként – a gyalázatos hazai vereséget kellene feledtetni.

Teol.hu

A Paksi FC játékosai magukba roskadtak a szégyenteljes vereség után

Fotó: Koncz Márton

Mint arról már többször is beszámoltunk, a nemzetközi kupaporondra 13 év után visszatérő Paksi FC múlt csütörtökön 4–0-ra kapott ki hazai pályán a román második ligás (!) együttestől, egy olyan meccsen, amelyen rá sem lehetett ismerni Böde Dánielékre.

Böde Dániel (jobbról) és a Paksi FC csak szenvedett a Corvinul elleni odavágón
Böde Dániel (jobbról) és a Paksi FC csak szenvedett a Corvinul elleni odavágón (Fotó: Koncz Márton)

Mától keményen bele kell állni a munkába, rendezni kell a sorokat, és rendezni kell a gondolatokat a játékosok fejében. Mindenki azt várja ugyanis, hogy az utóbbi évek egyik legsúlyosabb nemzetközi vereségét szenvedő paksiak megmutatják karakterüket, megmutatják igazi arcukat, és a csütörtök este nyolckor kezdődő visszavágó után úgy jöhetnek le a pályáról, hogy mindent megtettek a velük megesett csúfság feledtetéséért. 

Az maga lenne a csoda, ha a paksiak ledolgoznák a hazai pályán összeszedett hátrányukat, ugyanakkor nem lehetetlen a küldetés, a PFC a múltban már többször bizonyított és állt fel hasonló helyzetekből (a Fradi elleni 6–1-es kudarc után indultak be az előző szezonban, s lettek végül ezüstérmesek).

Egy a lényeg: a következő napokban mindent a visszavágásnak kell alárendelni. 

A Corvinul Hunodeara–Paksi FC találkozó csütörtökön 20 órakor kezdődik Nagyszebenben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!