Cselgáncs

2024.07.22. 12:02

Pupp Rékáék már a helyszínen várják a párizsi olimpiát

A cselgáncsozó Pupp Réka és Gercsák Szabina az első két magyar sportoló, akik beköltöztek a párizsi olimpiai faluba.

Berg Sándor

Az elsők között utazott ki a nyári olimpiai játékok helyszínére a magyar cselgáncs válogatott, ugyanis a sportág versenyei már a pénteki megnyitó másnapján, július 27-én szombaton elkezdődnek. A mieink közül elsőként – a dunakeszi Pongrácz Bencével egy napon – az Atomerőmű SE kiválósága, Pupp Réka lép tatamira vasárnap a francia fővárosban, a szintén paksi Gercsák Szabina július 31-én versenyez.

Paksiak az olimpiai faluban: Gercsák Szabina (jobbra), Pupp Réka és Braun Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya
Paksiak az olimpiai faluban: Gercsák Szabina (jobbra), Pupp Réka és Braun Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya
Forrás: Atomerőmű SE

Azt MTI beszámolója szerint megérkezésük nem volt zökkenőmentes, mivel az Orly repülőtéren a leszállást követően a biztonsági erők a küldöttségüket kiterelték a csomagkiosztó szalagoktól, mert egy gyanús csomagot találtak. Erről aztán kiderült, hogy egy nő ottfelejtett nejlonszatyra volt csak. Az az első két magyar sportoló, akik beköltöztek a párizsi olimpiai faluba, már a reptéren érvényesíthették az akkreditációs kártyáikat, a transzferjáratok kint várakoztak, úgyhogy ki-ki gyorsan eljutott a faluba, illetve a városi szálláshelyére.

A múlt héten rendezett 37. Atom-kupán szövetségi köszöntésben részesülő delegációnál a 122 részt vevő országból csak tizenötnek lesz nagyobb válogatottja a mieinknél Párizsban. Az ötkarikás játékokon Magyarország hét dzsúdóssal (és a csapatversenyben) képviselteti magát, ennél népesebb csapattal Brazília, Olaszország, Izrael, Üzbegisztán, Dél-Korea, Georgia, Németország, Mongólia, Hollandia, Azerbajdzsán, Spanyolország, Kazahsztán és Törökország utazik. Csak két ország indíthat teljes, tizennégy fős csapatot az olimpián: a házigazda Franciaország a rendező jogán, a sportág őshazája, Japán pedig minden súlycsoportban szerzett kvótát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!