Kosárlabda

2024.07.05. 12:14

Kiemeltként várja az Euroliga-selejtezőt a Tarr KSC Szekszárd

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) véglegesítette a női Euroliga 2024/2025-ös szezonjában induló klubok listáját. A Tarr KSC Szekszárd kiemeltként várja a selejtező sorsolását.

Berg Sándor

Összesen tizenkilenc klub adta be kérelmét a legrangosabb európai klubsorozatra, közülük tizenhárman már biztosan főtáblásak. Többek között ott lesz az Euroliga következő kiírásában a címvédő Fenerbahce mellett a magyar bajnok DVTK és az ezüstérmes Győr, míg a bronzérmes Tarr KSC Szekszárd selejtezőn vívhatja ki részvételét.

Kiemeltként várja az Euroliga-selejtező sorsolását a Tarr KSC Szekszárd
Kiemeltként várja az Euroliga-selejtező sorsolását a Tarr KSC Szekszárd
Forrás: FIBA

A FIBA közleményében kifejti, a tizenhat csapatos alapszakasz fennmaradó három helyére hat klub pályázik, köztük a Magyar Bianka vezette szekszárdiak. Az biztos, hogy a Tarr KSC az oda-visszavágós párharcban nem kerülhet össze a szintén kiemelt francia Landes és a spanyol Zaragoza csapatával, de kaphatja a török Besiktast, a román CSM Constantát és a cseh Zabiny Brno együttesét.

A selejtezőmérkőzéseket szeptember 18-án és 25-én tartják, a Szekszárd – kiemeltként – a visszavágót játssza hazai pályán. A sorsolást július 18-án tartja a FIBA Münchenben. A három vesztes csapat az Európa Kupa alapszakaszában folytatja.

A Tarr KSC Szekszárd eddig két alkalommal, a 2021/2022-es és az azt követő idényben szerepelt az Euroligában, a második számú kupában pedig öt idényt húzott le. A legnagyobb sikerét 2021-ben aratta a csapat, amikor a hazai rendezésű Final Four során bronzérmet szerzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!