Kosárlabda

2024.07.22. 09:02

Ausztrál olimpikonnal erősödött a KSC Szekszárd

A hármas poszton bevethető Marena Whittle a Tarr KSC Szekszárd női kosárlabda-csapatának második légiósa. Az ausztrál válogatott bedobó a párizsi olimpia után érkezik.

Teol.hu

A hármas és négyes poszton bevethető játékos neve ismerősen csenghet a Szekszárd szurkolói számára, hiszen az előző szezonban a Movistar Estudiantes csapatában játszott, amely csoportellenfele volt a Tarr KSC-nek az Európa Kupában. Mindkét találkozón a spanyolok legeredményesebb játékosa volt, az idegenbeli találkozón 18 pontot, 4 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett, a szekszárdi mérkőzésen 12 pontig, 5 lepattanóig és 2 asszisztig jutott.

Marena Whittle (labdával) a Tarr KSC Szekszárd új légiósa
Marena Whittle (labdával) a Tarr KSC Szekszárd új légiósa
Forrás: AFP

„Marena személyében egy több poszton bevethető rutinos játékosról beszélhetünk, akiben hatalmas tűz ég. Érkezésével a variációs lehetőségeink megnőnek, hiszen nemcsak támadó, de védő oldalon is komoly szerep hárul majd rá. Igazi harcos, aki nem ismer lehetetlent, reméljük sikeres olimpiai szereplés után érkezik majd hozzánk” – fogalmazott az új érkezőről Magyar Bianka, a szekszárdiak vezetőedzője.

A 30 esztendős Marena Whittle, akinek a szekszárdi lesz a második szezonja Európában, jelenleg az ausztrál 3x3-as válogatott tagjaként készül a számukra július 30-án kezdődő párizsi olimpiára.

A Tarr KSC Szekszárd korábban a finn irányító Sara Bejedi érkezését jelentette be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!