Labdarúgás

2024.07.24. 17:30

A Szekszárdi UFC idén „vastagabban” maradna bent az NB III-ban

Nem az utolsó fordulóra hagyná a bennmaradás kérdését a 18. NB III-as szezonjára készülő Szekszárdi UFC. Mészáros István vezetőedző képesnek látja csapatát arra, hogy a középmezőnyben végezzenek az erős mezőnyben.

Berg Sándor

Az állandóság jellemezte a nyári holtszezonban a Szekszárdi UFC-t, amelytől négy játékos távozott és ugyanennyi érkezett. Mészáros István így gyakorlatilag azzal a csapattal vághat neki vasárnap a 2024/2025-ös idénynek, amivel a legutóbbi szezonban kiharcolta a bennmaradást.

Mészáros István bízik abban, hogy a Szekszárdi UFC biztosan bennmarad az NB III-ban
Mészáros István bízik abban, hogy a Szekszárdi UFC biztosan bennmarad az NB III-ban

– Rövidre sikerült a felkészülés, azt mondhatom, hogy az első néhány forduló és a jövő heti kupamérkőzés még a felkészülés részét képezi majd. Nem cserélődött ki az állomány, ami segítette a munkánkat, hiszen a játékosok tudják, hogy mire számíthatnak tőlem, én pedig azt, hogy mit kaphatok tőlük. Így azt a játékot tudjuk játszani, amit a tavasz folyamán elkezdtünk – fogalmazott portálunknak Mészáros István.

A szekszárdiak csupán négy edzőmeccset tudtak játszani, sőt a bajnoki főpróbájuk ellenfél hiányában elmaradt. Az előkészületi találkozók felemásra sikerültek, kezdésnek a Majost (2–1) legyőzték, majd 1–1-es döntetlent játszottak a Bonyháddal, a harmadosztályban újonc Szegedi VSE-től (0–2) és a Paks második csapatától viszont vereséget szenvedtek (0–3).

A sárga-feketék ráadásul jól „belehúztak”, hiszen a PTE-PEAC elleni idegenbeli nyitómeccs után az NB II-ből kiesett Pécsi MFC-t, majd a Kaposvári Rákóczit fogadják. Ezzel kapcsolatban a vezetőedző úgy fogalmazott, ugyan mindenkivel kétszer kell játszaniuk, az azonban nem mindegy, hogy a bajnokság melyik szakaszában. Ugyanakkor bizakodó, mert hisz abban, hogy az adott mérkőzés idejére felkészültek lesznek mind fizikálisan, mind taktikailag.

A Szekszárd legnagyobb erősítése mindenképpen Bartha László megszerzése volt, a 37 esztendős támadó rutinjával egyben amolyan mentorként is segítheti a fiatal csapatot. A 292 NB I-es mérkőzéssel a lábában (ezeken 54 gólt szerzett és további 26-ban játszott előkészítő szerepet a Ferencvárosban, illetve a Paksban) kora ellenére húzóember lehet, mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy az előző szezonban 32 tétmérkőzésen 16-szor volt eredményes a Dunaföldvár csapatában.

– Célunk egyértelműen a bennmaradás kiharcolása még „vastagabban”, mint tettük ezt az előző idényben. Akkor az utolsó fordulóban biztosítottuk azt be, most szeretnénk ettől eltekinteni, a középmezőnyhöz tartozni és nem hátrafelé nézni. Erre ez a játékosállomány képes lehet, de azzal is tisztában vagyunk, hogy idén is a mi csoportunk a legerősebb a négy közül. Van öt-hat kiemelkedő csapat, amelyek a bajnoki címért és a dobogóért, valamint lesznek, akik a kiesés elkerüléséért harcolnak majd. A kettő között szeretnénk mi lenni – zárta gondolatait Mészáros István.

A Szekszárdi UFC vasárnap az előző idényben az eredmények alapján kiesett, de az MLSZ által végül felkért PTE-PEAC-hoz utazik, a találkozó 17.30 órakor kezdődik.

A Szekszárdi UFC játékosmozgása
Érkezett: Bartha László (FC Dunaföldvár), Major Péter, Sütő Endre (mindketten Bonyhád VLC), Szabó Dominik Balázs (Fővárosi Vízművek SK)
Távozott: Keresztes Zalán (Majosi SE), Kozma Roland (Siklósi FC), Járfás Gergő (?), Gulyás Péter (?)

Hogy mi a célja az NB III-ba bő egy évtized után visszajutó Bonyhád VLC-nak, azt ide kattintva olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!