Labdarúgás

2024.07.09. 11:27

Telt ház! Nincs már jegy a Paksi FC csütörtöki kupameccsére

Az összes belépő elfogyott a Paksi FC csütörtöki kupameccsére. A román Corvinul ellen telt ház lesz a Fehérvári úton.

Teol.hu

Pakson most mindenki szereti a focit, nem csoda, hogy telt ház lesz csütörtök este, a kupameccsen

Fotó: Dömötör Csaba

Pár napja megírtuk már itt a Teol.hu-n, hogy nagyon nagy az érdeklődés a Paksi FC nemzetközi kupamérkőzése iránt. Hétfőn este már azt közölte a klub a legnépszerűbb közösségi oldalon, hogy már csak 250 belépőjegyet lehet megvásárolni, kedden reggel pedig már azt írták, hogy az összes belépőjegy elfogyott, csupán a bérletesek helyeit tartják fenn, de csak kedd déli 12 óráig, ami hamarosan le is jár. Így szinte biztosan telt ház lesz csütörtökön!

Csütörtök este telt ház lehet a Paksi FC és a Corvinul Európa-liga-meccsén
Csütörtök este telt ház lehet a Paksi FC és a Corvinul Európa-liga-meccsén (Beküldött fotó)

Nem csoda, hogy óriási az érdeklődés a Paksi FC összecsapása iránt, hiszen a klub 13 év után tér vissza a nemzetközi kupaporondra, annak köszönhetően hogy történelmi szezont hagyott maga mögött. A zöld-fehérek a Ferencváros mögött ezüstérmet szereztek az OTP Bank Ligában, a magyar bajnokot legyőzve ugyanakkor megnyerték a Puskás Arénában rendezett kupadöntőt, a klub legértékesebb trófeáját megszerezve ezzel. 

A paksiak a 2011/2012-es idényben mérették meg magukat az Európa-ligában, akkor szintén bajnoki ezüstérmesként (a Videoton lett az első) és Ligakupa-győztesként (a Debrecennel szemben nyertek) vágtak bele az európai kalandba. Az első körben az andorrai Santa Colomát idegenben 1–0-ra, hazai pályán (a fehérvári Sóstói Stadionban) 4–0-ra verték. A második körben 3–0-ra győztek Tromsőben, majd az itthoni visszavágót simán lehozták 1–1-gyel. A harmadik körben a skót Hearts ellen idehaza egy 1–1-gyel kezdtek, a visszavágón azonban 4–1-re kikaptak, így véget ért a kaland. 

Úgy is telt ház lesz, hogy a románok gyengélkednek

Most egy román együttessel, a második ligás Corvinul Hunedoarával találkoznak. A vajdahunyadi együttes második helyen végzett az előző idényben, a Román Kupát azonban megnyerte az Otelul Galati ellen, így szerzett jogot a nemzetközi kupaindulásra. Azt nem lehet mondani, hogy a románok jó formában lennének, hiszen legutóbbi három fellépésüket úgy veszítették el, hogy azokon gólt sem rúgtak ellenben kaptak hetet! A Román Szuperkupában 3–0-ra kaptak ki a bukaresti Steauától, a két felkészülési meccsüket pedig a bosnyk Borac Banja Luka és a szlovén Celje ellenében 2–0-ra veszítették el. 

A paksiak hetedik nemzetközi tétmérkőzése csütörtökön 19 órakor kezdődik a Fehérvári úti stadionban, amivel szintén történelmet írnak, ez lesz ugyanis az első nemzetközi tétmeccs labdarúgás sportágban az atomvárosban. A találkozót a norvég Mohammad Usman Aslam dirigálja majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!