Labdarúgás

2024.07.16. 15:23

Újoncderbivel kezdődhet az NB III-as futballszezon

A Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette az NB III. Dél-Nyugati csoport első három fordulójának tervezett menetrendjét. A július 28-i nyitófordulóban a Bonyhád VLC a szintén újonc székesfehérvári MÁV Előre Főnix FC otthonában léphet pályára.

Berg Sándor

Az MLSZ a hatvannégy NB III-as klubnak kiküldött értesítőben hangsúlyozzák, hogy „csapat visszalépés, új nevezés vagy egy-egy csapat átsorolása egyik csoportból másikba” miatt változások következhetnek be, így az első három forduló menetrendje még nem tekinthető véglegesnek.

A Sárai György vezette bonyhádiak a Főnix FC ellen térhetnek vissza az NB III-ba
A Sárai György vezette bonyhádiak a Főnix FC ellen térhetnek vissza az NB III-ba
Fotó: Máté Réka

A jelenlegi állapot szerint újoncderbivel indul útjára a labda, ugyanis az NB III-ba tizenkét év után visszatérő Bonyhád Völgység LC a székesfehérvári Főnix FC vendégeként lép pályára július 28-án. A Szekszárdi UFC a PTE-PEAC, az FC Dunaföldvár a másodosztályból kiesett Pécsi MFC vendégeként kezd, míg a Majosi SE a kaposváriakat, a Paksi FC második csapata az MTK II-t fogadja.

Az első Tolna vármegyei rangadóra már a harmadik fordulóban sor kerülhet, augusztus 11-én a paksi fiatalok a Bonyhádot látnák vendégül.

A magyar szövetség a napokban elkészítette a csoportbeosztások tervezetét is, ami a fent említett szempontok alapján még változhat. Szintén keddi hír, hogy az MLSZ az NB III-as bajnokságtól már korábban visszalépett Körösladány Medosz SK-t és az NB II-ben épphogy bennmaradt, de azóta megszűnt Szombathelyi Haladást is kizárta.

A hétvégén már főpróbájukat tartják a csapatok
A Bonyhád, a Szekszárd és a Paks II két előkészületi mérkőzést játszik ezen a héten, az elsőket szerdán. A völgységiek a harmadosztályból sereghajtóként kiesett Dunaújváros vendégeként lépnek pályára 18 órakor, míg az atomvárosi fiatalok a Szekszárdot fogadják ugyancsak délután 6 órakor.
Szombaton ismét e három csapat lesz a célkeresztben, a Paks második csapata ezúttal a Bonyhádot fogadja 10 órai kezdettel, míg az UFC 11 órakor a csoport rivális PTE-PEAC vendége lesz Pécsett. Valamennyiüknek ez lesz a főpróbájuk a jövő héten rajtoló bajnokságra. A majosiak vasárnap látják vendégül az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia második gárdáját. A Tisza-parti gárda az előző idényben búcsúzott a harmadosztálytól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!