Kerékpársport

2024.07.14. 12:42

Villanyfényes kritériumverseny: olasz bringás volt a leggyorsabb

Matteo Zurlo, az UC Trevigiani kerekese lett a gála legjobbja. Hagyományosan a villanyfényes kritériumverseny zárta le a jubileumi Gemenc Nagydíjat.

Teol.hu

Hetvennyolc kerekes vágott neki a Béla király térről a villanyfényes gálának

Fotó: Denes Martonfai

Hetvennyolcan indultak, de közülük mindössze tizennyolc kerékpáros ért célba az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj esti gáláján. A villanyfényes kritériumverseny most is népszerű volt – bár az elején alig voltak nézők, szép lassan megtelt a tér, legalább ezren tapsoltak, szurkoltak a bringásoknak. A Pálinkás Csaba emlékére kiírt záró etapon olasz győzelem született: Matteo Zurlo, az UC Trevigiani kerékpárosa 20.55.34 perc alatt tudta le a 35 kört, hét másodpercet verve a második helyezett holland Bram van Herkre (Universe Cycling Team) és tizenhármat a harmadikként beérő norvég Tord Wikanderre, az NCF Region West versenyzőjére. 

A villanyfényes kritériumverseny mindig a leglátványosabb része a Gemenc Nagydíjnak
A villanyfényes kritériumverseny mindig a leglátványosabb része a Gemenc Nagydíjnak (Fotó: Denes Martonfai)

A tizennyolc célba érő – akiket leköröztek, azoknak ki kellett állniuk – között négy magyar volt, a szekszárdi közönség nagy örömére Istlstekker Zsolt is teljesítette a 35 körös penzumot. Az Epronex Hugary Cycling Team kerekese mellett Kárpáti Bálint és Filutás Viktor (mindkettő Karcag Cycling Team), valamint Mindszenti Ákos (Lotus Team SE) ért be a célba. A második szakaszt megnyerő, s az összetett elsőséget megszerző szlovén Tilenk Finkst (Adria Mobil) végül nem állt rajthoz. Az első szakaszon nyertes olasz Simeone Buda (B&B Cycling Team Solme Olmo) pedig 15 kört bírt, amíg ki nem állt...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!